Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Το νεοδημοκρατικό αυτογκόλ!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εδώ και πολύ καιρό η φιλελεύθερη παράταξη ζει σε κλίμα παραλογισμού.
Από τη μια έχει αναγάγει σε πολιτική της σημαία τον αντιμνημονιακό αγώνα (υπενθυμίζουμε ότι σε αυτόν προσχώρησε αφού είδε ότι ο ΛΑΟΣ θα στήριζε το πρώτο μνημόνιο, άρα δεν θα ετίθετο θέμα εθνικού ζητήματος και πτώχευσης) και από την άλλη έχει ψηφίσει ουκ ολίγα κυβερνητικά νομοσχέδια.
Η σκληρή τάση του κόμματος, η αποκαλούμενη και Λαϊκή Δεξιά, «μπολιάστηκε» με αυτή τη λογική, η οποία
συμπορεύθηκε με τις ανέξοδες πατριωτικές κορώνες.
Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι χαρακτηρίστηκαν…Τσολάκογλου και, περίπου, προδότες της πατρίδας!
Αυτό το κομμάτι (τάση) της σημερινής Νέας Δημοκρατίας, αντιμετώπισε με έντονες αντιδράσεις την συναινετική στάση της ηγεσίας του κόμματος.
Χωρίς, όμως, να υποδεικνύει τον άλλο δρόμο.
Χωρίς να λέει το πως θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.
Χωρίς να λέει το πως θα στηριχτεί ο δημόσιος τομέας στον οποίο πρεσβεύει.
Δηλαδή, κάτι σαν την Αλέκα Παπαρήγα και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά με γαλάζια φορεσιά.

Η γκρίνια, οι απειλές, τα επεισόδια σε κομματικά γραφεία, τα «σπασμένα» τηλέφωνα, κυριάρχησαν το τελευταίο διάστημα στη Συγγρού.
Κορυφώθηκαν δε, με τις διαφοροποιήσεις βουλευτών και στελεχών πριν ακόμη ορκιστεί η κυβέρνηση Παπαδήμου.
Υπήρξαν βουλευτές, όπως ο εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος, που κήρυξαν ακόμη και την προεκλογική περίοδο!
Όλα αυτά, μεγεθύνθηκαν με την διαγραφή του πλέον αδύναμου κρίκου, του Σωτήρη Χατζηγάκη και την προστασία του πραγματικά παρεκτραπέντος και μιλώντας για χούντα, Πάνου Καμμένου.

Κορυφαία προσωπικότητα της Νέας Δημοκρατίας, περιέγραψε χαρακτηριστικά το κλίμα, σε πηγαδάκι στο εντευκτήριο της Βουλής.
«Βάλαμε αυτογκόλ! Αντί να σφάζονται στο σπαρασσόμενο ΠαΣοΚ, το κάνουμε εμείς! Κι όχι μόνο αυτό. Μεταφέραμε την επικαιρότητα στο δικό μας στρατόπεδο, τη στιγμή που έπεσε ο Παπανδρέου κι εκεί υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα…».

Η διαγραφή Χατζηγάκη, δημιούργησε αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα, παρά τη γνωστή, εδώ και δυο χρόνια, ταραχώδη συμβίωσή του με τον Αντώνη Σαμαρά και το περιβάλλον του.
Δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα.
Οι περισσότεροι μίλησαν ότι είναι ανεπίτρεπτο να γίνεται αιτία διαγραφής η έκφραση «διαφορετικές τάσεις» που εκστόμισε ο βουλευτής Τρικάλων.
Εξ ου και οι ανακοινώσεις που ακολούθησαν από το κόμμα και ανέφεραν ότι το καταστατικό δεν επιτρέπει τάσεις!
Όλοι, πάντως, εκτιμούσαν ότι η διαγραφή του Σωτήρη Χατζηγάκη, αποτελεί θυσία στην οργή των ακραίων του κόμματος.

Εν των μεταξύ, αλγεινή εντύπωση έχει δημιουργήσει η ταυτόχρονη ασυλία που παρέχεται στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος με τον χαρακτηρισμό χούντα, δημιούργησε τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα στο κόμμα.
Δηλαδή, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Σταύρος Δήμας και τα άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που στηρίζουν και συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου είναι…χουντικοί;
Μα μόνο και μόνο γι αυτή του τη θέση, μόνο και μόνο για αυτή του την έκφραση, ήδη ο Πάνος Καμμένος θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητος και μακριά από ένα φιλελεύθερο και ευρωπαϊκό κόμμα.
Κι όχι να περιμένουν να δουν αν θα ψηφίσει ή όχι την κυβέρνηση που χαρακτηρίζει χούντα….

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας ισχυρίζονται
ότι δεν χρειάζονται διευκρινίσεις σχετικά με την κομματική πειθαρχία, καθώς αυτή πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε κρίσιμες περιστάσεις, όπως είναι η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Άρα, περιμένουν να δουν τον Πάνο Καμμένο να …καταψηφίζει για να τον διαγράψουν.
Εξ ου και τα πλείστα κομματικά…μασάζ στον βουλευτή, για να πεισθεί και να αλλάξει άποψη.

Τέλος, θα αναφέρουμε κάτι ακόμη, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε άλλον ένα γρίφο για το κόμμα.
Τι θα συμβεί αν κάποιοι βουλευτές (αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 25), εκφράσουν την άποψη ότι μπορεί οι εκλογές –άρα και η κυβέρνηση Παπαδήμου – να καθυστερήσουν και πέρα της 19ης Φεβρουαρίου;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου