Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Λουκάς Παπαδήμος ενώπιον της Ιστορίας !

Γράφει
ο Παντελής Αποστολίδης

Οι ανεύθυνοι τακτικισμοί των κορυφαίων πολιτικών μας, από την επιπόλαιη πρόταση δημοψηφίσματος μέχρι την επιλογή σκιώδους πρωθυπουργού ενώ καταστρέφεται η Χώρα,  κατέδειξε οριστικά ότι είναι παντελώς ανίκανοι και επικίνδυνοι να κυβερνούν τον Τόπο, τώρα και στο μέλλον.
Η εμφανής αίσθηση ανακούφισης των πολιτών στο άκουσμα του ονόματος του Λουκά Παπαδήμου και η απογοήτευση και ο θυμός του λαού με την υπαναχώρηση προς κομματικά
 ελεγχόμενο υπηρεσιακό πρωθυπουργό, σηματοδοτεί το οριστικό διαζύγιο των φθαρμένων πολιτικών αρχηγών με τον οργισμένο λαό.
Η θετική αποδοχή του ίδιου προσώπου από τους βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων και η αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο επιλογής ανεπαρκούς πρωθυπουργού, παγιώνει την υποβόσκουσα ψυχική τους διάσταση προς τους αρχηγούς των.
.
Υπό αυτές τις συνθήκες, είτε με συγκυβέρνηση είτε με εκλογές (οψέποτε αυτές γίνουν), η Χώρα οδηγείται σε διαρκή ακυβερνησία και σε εθνική τραγωδία.
Όμως, θεωρώ ότι οι παλινωδίες των τελευταίων ημερών των εξοφλημένων πολιτικών, είχαν τουλάχιστον ένα εξαιρετικά θετικό αποτέλεσμα:  Ανέδειξαν την κατάλληλη προσωπικότητα υψηλών προδιαγραφών, που χαίρει δημοτικότητας και μπορεί να τους αντικαταστήσει και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Χώρας στο εξωτερικό. Η θετική απήχηση του ονόματος του κ. Παπαδήμου σε ολόκληρη την Υφήλιο (όπως είπε ο Στέφανος Μάνος στη ΝΕΤ), δικαιώνει περίτρανα την πρωτοκαθεδρία του.
Ο Λουκάς Παπαδήμος, είτε επιλεγεί ως προσωρινός πρωθυπουργός είτε όχι, βρίσκεται πλέον ως Έλλην και ως πατριώτης ενώπιον μιας ιστορικής πρόκλησης και πρόσκλησης: Η Ιστορία τον καλεί να αναλάβει αυτή την ώρα πολιτική πρωτοβουλία σωτηρίας της Χώρας, ανακοινώνοντας την ίδρυση ενωτικού πολιτικού φορέα.
Να καλέσει δίπλα του τους κ.κ. Αλέκο Παπαδόπουλο, Γιώργο Φλωρίδη, Στέφανο Μάνο,  Ανδρέα Ανδριανόπουλο, Κων/νο Μίχαλο και Ανδρέα Βγενόπουλο και να απευθύνει δημόσια πρόσκληση προς τους Έλληνες βουλευτές να προσχωρήσουν σ΄ αυτό.
Είναι πολύ πιθανό αυτό να οδηγήσει συνταγματικά σε κυβέρνηση πλειοψηφίας με την παρούσα Βουλή, αλλά εν πάση περιπτώσει είναι υπερβέβαιο ότι αυτό θα συμβεί με τις επικείμενες εκλογές (όσοι κι αν προσχωρήσουν από τους μικροεπαγγελματίες της πολιτικής).
Τώρα ήρθε το τέλος της μεταπολίτευσης, τώρα άρχισε η ζύμωση, τώρα είναι η ώρα για το νέο! Τώρα που, καλή τη τύχη για τον Τόπο, το σάπιο πολιτικό σύστημα αυτοκτόνησε, υπό το βάρος των περιστάσεων και της ανικανότητάς του.
Ο λαός, που αγωνιά για την τύχη του και αγανακτεί για την οριστική παρακμή της πολιτικής ζωής, είναι ψυχικά έτοιμος να αγκαλιάσει με ενθουσιασμό μια τέτοια μεγάλη κίνηση. Ήταν πάντα, αλλά δεν είχε τρόπο να συμφωνήσει στο πρόσωπο. Οι περιστάσεις τον διευκόλυναν.
Ο Λουκάς Παπαδήμος πρέπει να πεισθεί να βγει μπροστά. Είναι Έλλην και η Πατρίδα του τον χρειάζεται
Κι εμείς έχουμε χρέος να του το ζητήσουμε φωναχτά, με κάθε τρόπο.
.
[ Οι αντιρρησίες, μαζί με την ένστασή τους, να ξεκαθαρίσουν αν τους καλύπτουν οι παρόντες πολιτικοί αρχηγοί και, αν όχι, αν έχουν άλλο πρόσωπο να αντιπροτείνουν. ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου