Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Όλη νύχτα μέτραγαν κουκιά κι έκαναν συμμαχίες!

Μετά τα μεσάνυχτα, κανένας δεν ξέρει τι θα υπάρχει στην Ελλάδα. Αν, δηλαδή, υπάρχει κυβέρνηση Παπανδρέου, αν υπάρχει γενικά κυβέρνηση ή με ποιον τρόπο η χώρα θα λάβει την έκτη δόση και το επόμενο πακέτο διάσωσης.
Κι όλα αυτά την ώρα που το φάντασμα της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας πλανάται πάνω από τον τόπο περισσότερο από ποτέ.
Η χθεσινή νύκτα ήταν μακριά.
Οι συσκέψεις, μετά τις διαδικασίες στη Βουλή, ήταν πολύωρες και κάποιες τέλειωσαν τα ξημερώματα.
Υπουργοί μεταξύ τους.
Στελέχη του «βαθέως» ΠαΣοΚ με συνεργάτες
 του Ευ. Βενιζέλου. Παλιοί και νέοι λοχαγοί.
Όλοι είχαν στόχο το σήμερα.
Όλοι μετρούσαν κουκιά.
Όλοι έλεγαν για τις απώλειες που είχαν δεδομένες σε ψήφους στήριξης του Γ. Παπανδρέου, αλλά όλοι έλεγαν κι ότι τα δεδομένα ανατρέπονται.
Κάποιοι από αυτούς έλεγαν ότι η Έλενα Παναρίτη δεν θα επιμείνει στην καταψήφιση της κυβέρνησης, αφού αναδιπλώθηκε τονίζοντας πως της αρκεί που δεν θα γίνει το δημοψήφισμα.
Όμως, είναι βέβαιο ότι στο «όχι» της Εύας Καϊλή, έχει προστεθεί εκείνο της Βάσως Παπανδρέου, αλλά και των Πειραιωτών Δημήτρη Λιντζέρη και Δημήτρη Καρύδη, οι οποίοι έχουν τονίσει ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Μάλιστα, ο Δημήτρης Λιντζέρης, με χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε ότι «ο Παπανδρέου είναι παρελθόν» κι είναι απορίας άξιο με ποιον τρόπο θα ανακαλέσει αν οι πιέσεις που υφίσταται τον κάμψουν.
Αν οι συγκεκριμένοι δεν ψηφίσουν, τότε η κυβέρνηση μετράει 148 ψήφους.
Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με την αμφισβήτηση που εξέφρασαν οι Δημήτρης Κρεμαστινός, Γιάννης Αμοιρίδης, Οδυσσέας Βουδούρης και Κώστας Καρτάλης.
Αν κι αυτοί επιμείνουν, τότε οι ψήφοι θα γίνουν 144! Κανείς, όμως, δεν γνωρίζει τι θα συμβεί με τις ψήφους της Λούκας Κατσέλη, αλλά και της Έλσας Παπαδημητρίου.
Τα κουκιά και οι υπολογισμοί έφεραν τις…ολονυχτίες και τους Μυστικούς Δείπνους. Ακόμη και κάποιες ανίερες συμμαχίες.
Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ο ελιγμός του Ευ. Βενιζέλου ήταν ανεξήγητος! Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που ουσιαστικά άνοιξε το θέμα με την επιστολή διαφοροποίησής του (στις 05.30΄ τα ξημερώματα!!!), αναδιπλώθηκε, όπως και κάποιοι βουλευτές που τον στηρίζουν. Πολιτικά κουτσομπολιά αναφέρουν ότι έχει γίνει προσέγγιση με το «βαθύ» ΠαΣοΚ, τόσο για την επόμενη ημέρα, όσο και για την εξουδετέρωση της ομάδας των τεσσάρων (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Μόσιαλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου