Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά του Σαμαρά

Σωστή η διαγραφή Καμμένου,
αλλά όχι για τον λόγο που έγινε!

Διεγράφη, λοιπόν, ο Πάνος Καμμένος από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά…παραμένει μέλος του κόμματος!
Μια διαγραφή, η οποία είναι σαφώς λανθασμένη, αφού ο βουλευτής δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να ακολουθήσει τη συνείδησή του, έστω κι αν υπήρχε οδηγία για κομματική πειθαρχία.
Σε τελική ανάλυση τι θα πει κομματική πειθαρχία; Τι είναι τα κόμματα, στρατός να
πειθαρχούν στον στρατηγό; Και ποιος την αποφάσισε; Και με τι κριτήριο; Και με ποια συλλογική απόφαση; Με ποια δημοκρατική διαδικασία; Και, σε τελική ανάλυση, ποιος δίνει την δυνατότητα στον κάθε αρχηγό να γράφει το Σύνταγμα (που αναφέρει περί της ανεξαρτησίας των βουλευτών) στα παλαιότερα των υποδημάτων του;
Το grpost, έχει ξεκάθαρη θέση.
Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λάθος στην αιτία διαγραφής του Πάνου Καμμένου.
Αν για κάτι έπρεπε να διαγραφεί ο Πάνος Καμμένος, ήταν γιατί χαρακτήρισε χούντα την κυβέρνηση που στήριξε ο Αντώνης Σαμαράς και στην οποία συμμετέχουν οι δυο αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας και επιφανή στελέχη της.
Όμως αυτό το βαρύτατο ατόπημα, προφανώς, δεν ενόχλησε κανέναν στη Συγγρού, αλλά τους…ενόχλησε η ψήφος κατά συνείδηση!
Είναι ένα από αυτά που χρήζουν ερμηνείας ιατρού.
Όπως και η διαγραφή Χατζηγάκη, ο οποίος δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να συμφωνήσει με την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για τη συναίνεση στην κυβέρνηση Παπαδήμου, χαρακτηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία ευρωπαϊκό, αστικό και πολυτασικό κόμμα.
Τους ενόχλησε η έκφραση…πολυτασικό!

Κι εδώ λειτούργησαν τα δυο μέτρα και δυο σταθμά.
Ο μεν Καμμένος παρέμεινε μέλος του κόμματος (για να επανέλθει πριν τις εκλογές όπως λένε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του περιβάλλοντός του), ο δε Χατζηγάκης διεγράφη κι απ’ αυτό!
Φαίνεται, ότι ο βουλευτής της Β’ Αθηνών, έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος, ως ανάχωμα στο ΛΑΟΣ, ενώ ο βουλευτής Τρικάλων έχει ακροατήριο στον κεντρογενή και φιλελεύθερο χώρο, ο οποίος προφανώς δεν απασχολεί τη σημερινή Νέα Δημοκρατία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου