Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μέγα σκάνδαλο! Επαναφέρουν τον διαιτητή Καλόπουλο, που διώκεται για δωροδοκία και δωροληψία!

Την ώρα που ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης δρομολόγησε την επιστροφή στα διοικητικά της ομάδος του υπερήλικων και άκρως γραφικών παραγόντων που αμέσως μόλις επέστρεψαν επιχείρησαν τις γνωστές ανοησίες με σκοπό τον τορπιλισμό του κλίματος στο ποδόσφαιρο, μια άλλη ανοησία (;;;) της περίφημης ΚΕΔ (Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας) βάζει μπουρλότο στο άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η ΚΕΔ της ΕΠΟ, αποφάσισε να… επιβραβεύσει για όσα θλιβερά διέπραξε τον περασμένο Φεβρουάριο στον αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, τον Δημήτρη Καλόπουλο!
Η ΚΕΔ, με μια
ντροπιαστική απόφαση, επαναφέρει στους πίνακες διαιτησίας τον
άνθρωπο που απέκτησε το προσωνύμιο «Ντάλτον», τον εμπλεκόμενο βάσει δικογραφίας και στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων!
Ασφαλώς και η απόφαση είναι ακατανόητη και πλήττει ευθέως –για μια ακόμη φορά- την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου μας.
Είναι, όμως και άκρως προκλητική, αφού η ΚΕΔ δείχνει να υποκαθιστά την ποινική Δικαιοσύνη, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής - πλέον του ότι δεν υπήρξε ποτέ καλός διαιτητής ούτως ώστε να δικαιολογείται η σπουδή για την επαναφορά του-  εμπλέκεται και στην υπόθεση των στημένων αγώνων με την κατηγορία της δωροδοκίας και δωροληψίας, το ποινικό σκέλος της οποίας εκκρεμεί.
Δηλαδή, η ΚΕΔ επαναφέρει έναν διαιτητή για να αποδίδει δικαιοσύνη, ο οποίος διώκεται για δωροδοκία και δωροληψία!
Απίστευτος κυνισμός!
Απίστευτη κοροϊδία των Ελλήνων φιλάθλων!
Απίστευτη κοροϊδία της νοημοσύνης τους.

Λίγους, μόλις, μήνες μετά το συνταρακτικό καλοκαίρι (από πλευράς αποκαλύψεων και όχι τιμωριών), η ΚΕΔ με την απόφασή της αποδεικνύει ότι πολλά ακόμη στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένουν ως είχαν.
Κι ας υπήρξε η ευκαιρία για ν’ αλλάξουν όλα.
Δυστυχώς επιστρέφουμε στα ίδια κι ίσως οι ιθύνοντες να θυμηθούν και να επαναφέρουν κι άλλους από το θλιβερό παρελθόν.
Εκείνους που συστηματικά έβλεπαν με «κόκκινα γυαλιά».
Τους αλησμόνητους κυρίους κυρίους Παπουτσέλη, Παπαδάκο, Κασναφέρη, Μποροβήλο, Ευθυμιάδη και τόσους ακόμη.

Στην απόφαση της ΚΕΔ, να επαναφέρει τον διαιτητή Καλόπουλο στην ενεργό δράση, αντέδρασε εντόνως ο Παναθηναϊκός, με σχετική ανακοίνωση που αναφέρει:


Η σημερινή απόφαση της ΚΕΔ/ΕΠΟ να αποκαταστήσει τον κ. Καλόπουλο δίνοντας του το δικαίωμα να επανέλθει στην «ενεργό δράση» αποτελεί μια πράξη απαράδεκτη και προκλητική που προκύπτει ως αποκορύφωμα μιας υπόγειας και ύπουλης διαδικασίας που διαρκεί αρκετούς μήνες τώρα. Μιας διαδικασίας που στόχο είχε σταδιακά και όσο περνούσε ο καιρός να αναχθεί όλη η ανεπανάληπτη νοθεία του περσινού αλησμόνητου αγώνα στο «Καραϊσκάκης» σε δυο λάθη (;) των βοηθών διαιτητών που δήθεν «κρέμασαν» τον καλό διαιτητή, ο οποίος δεν έκανε και τίποτα το επιλήψιμο. Μιλάμε για τον άνθρωπο ο οποίος στο φύλλο αγώνα δεν ντράπηκε να γράψει ότι «οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν».

Ευτυχώς, το περιβόητο εκείνο βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου 2011 δεν είναι πολύ μακριά και στην εποχή της τεχνολογίας είναι εύκολο να θυμηθούν ακόμη και όλοι όσοι προσπαθούν να ξεχάσουν ή να θυμούνται μόνο επιλεκτικά.

Η σκανδαλωδώς στρεβλή και μονόπλευρη εφαρμογή των κανονισμών και του πειθαρχικού ελέγχου σ’ όλη τη διάρκεια εκείνου του αγώνα από τον κ. Καλόπουλο εις βάρος του Παναθηναϊκού σφράγισαν μια από τις συνολικά προκλητικότερες διαιτησίες όλων των εποχών για το ελληνικό ποδόσφαιρο, σημαδεύοντας μια αγωνιστική περίοδο που στο σύνολό της θα τη μνημονεύουν όλοι σαν ίσως την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Για τα όσα έκανε στις 19 Φεβρουαρίου ο κ. Καλόπουλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα έως το τέλος της περιόδου. Όπως μάλιστα προέκυψε τέσσερις μήνες αργότερα, ο κ. Καλόπουλος εμπλέκεται και στην υπόθεση των στημένων αγώνων με την κατηγορία της δωροδοκίας και δωροληψίας, το ποινικό σκέλος της οποίας εκκρεμεί ακόμη και σήμερα.
Οι λόγοι λοιπόν της «τιμωρίας» του συν τω χρόνω όχι μόνο δεν είναι δυνατόν να εξέλιπαν, αλλά έχουν επιπλέον ενισχυθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Πως είναι δυνατόν λοιπόν να τον «αθωώνουν» οι κύριοι της ΚΕΔ/ΕΠΟ υποκαθιστώντας και την ποινική δικαιοσύνη;

Σήμερα, με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ μόνο πρώτο και αήττητο στον βαθμολογικό πίνακα κάποιοι επιστρατεύουν φαντάσματα αδυνατώντας να κρύψουν τον πανικό τους, αλλά προδίδοντας ταυτόχρονα και την αληθινή τους αντίληψη για το πως θα προχωρήσει μπροστά το ποδόσφαιρο.
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν φοβάται κανένα φάντασμα , δεν μπορεί όμως να ανεχθεί θεσμικές αποφάσεις και επιλογές που εμπαίζουν το σύνολο της φίλαθλης κοινής γνώμης.

Θεωρούμε την αποκατάσταση του κ. Καλόπουλου εκ μέρους της ΚΕΔ/ΕΠΟ εχθρική κίνηση απέναντι στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη θεσμική ενέργεια προκειμένου να διαφυλάξουμε αφενός την ομάδα μας και αφετέρου την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία σήμερα πλήττεται βάναυσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου