Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ακατανόητη και αψυχολόγητη απόφαση Σαμαρά!

Με μια ακατανόητη και εντελώς αψυχολόγητη ενέργεια, ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε από τη Νέα Δημοκρατία τον βουλευτή Τρικάλων, Σωτήρη Χατζηγάκη, επειδή…απάντησε σε ακραία δήλωση συναδέλφου του, λέγοντας περίπου τα αυτονόητα.
Δυστυχώς, σε μια περίοδο που η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της είχαν αποσπάσει ευμενή σχόλια και κριτικές για την μετριοπαθή πολιτική του τελευταίου διαστήματος, επέστρεψε η εσωστρέφεια.
Δυστυχώς, σε μια περίοδο που είχε αρχίσει η προσέγγιση
 του μεσαίου χώρου, η Νέα Δημοκρατία κάνει πολλά βήματα πίσω.

Να πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.
Ο βουλευτής Πάνος Καμμένος, γνωστός για τις ακραίες θέσεις του, σε συνέντευξή του έκανε λόγο για χούντα, αναφερόμενος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ τόνισε ότι δεν θα της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης!

Ουδείς στη Νέα Δημοκρατία αντέδρασε, ενώ η ηγεσία της έδειξε ατάραχη.

Στον Πάνο Καμμένο - που χαρακτήρισε χούντα την κυβέρνηση την οποία στήριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συμμετέχουν οι αντιπρόεδροι του κόμματος – απάντησε ο Σωτήρης Χατζηγάκης.
Ερωτηθείς κατά την είσοδό του στη Βουλή, ανέφερε ότι «ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια, με την ταμπέλα της Λαϊκής Δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα κόμματος». Πρόσθεσε δε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα ευρωπαϊκό, εθνικό, αστικό και πολυτασικό και φυσικά έχει στους κόλπους του και στελέχη της λαϊκής δεξιάς και του μεσαίου χώρου».

Δηλαδή, τι το παράλογο; Τι το αντικομματικό;
Ανέφερε τα αυτονόητα.
Ανέφερε όσα λένε καθημερινά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα στελέχη και οι απλοί πολίτες.
Κι όμως διεγράφη!
Ενώ εκείνος που αποκαλεί…χούντα την κυβέρνηση που συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία, απολαμβάνει ασυλίας, υποστήριξης ανοήτων συνδικαλιστών, ίσως και τιμών!

Πάντως, πολιτικοί παρατηρητές ισχυρίζονται ότι ο Αντώνης Σαμαράς, προσέφερε βορά τον φιλελεύθερο βουλευτή στους ακραίους του κόμματός του, οι οποίοι διαφωνούσαν με την απόφαση του να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Οι ισχυρισμοί αυτοί ενισχύονται περισσότερο, αφού ο βουλευτής ανήκει στην φιλελεύθερη πτέρυγα, με την οποία η σημερινή ηγεσία και ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχει και την πιο αγαστή σχέση.
Επιβεβαιωτική αυτής της άποψης, αλλά και απορίας άξιο είναι η μη διαγραφή του Πάνου Καμμένου, που ήταν και είναι επιβεβλημένη, επειδή ανήκει στην λεγόμενη «κομμουνιστοδεξιά» πτέρυγα, με την υποστήριξη κρατικοδίαιτων ή γραφικών συνδικαλιστών.

Εκτός, αν ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι ο βουλευτής του έχει δίκιο κι ο ίδιος στηρίζει μια χουντική κυβέρνηση, όπως αποκαλεί την κυβέρνηση Παπαδήμου ο εν ασυλία τελών Πάνος Καμμένος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου