Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η αυτοκτονία των κομμάτων εξουσίας

Η απόφαση των μέχρι σήμερα κομμάτων εξουσίας, να στηρίξουν με νύχια και με δόντια την βρομερή καμαρίλα τους, τα οδηγεί με γεωμετρική πρόοδο στο τέλος τους.
Πανικόβλητα από την επερχόμενη κατάρρευση, επιχείρησαν να κουκουλώσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα, αδιαφορώντας και για την Ελλάδα και για την οργή της κοινωνίας και δη της μεσαίας τάξης.
Τα κόμματα εξουσίας έγιναν χθες συνοδοιπόροι των αριστερών ουτοπικών κομμάτων.
Τα σημερινά κόμματα
 εξουσίας αυτοκτόνησαν!
Στο εσωτερικό της χώρας τα πολιτικά κόμματα βιώνουν την οργή, από μια κοινωνία που τα ψήφιζε επί χρόνια κι εκείνα της το ανταπέδιδαν είτε με το πελατειακό σύστημα που δημιούργησαν, είτε με τις στρεβλώσεις στην οικονομία προς χάριν συντεχνιών και λοιπών παρατρεχάμενων.
Στο εξωτερικό, δεν υπάρχει Έλληνας πολιτικός που να θεωρείται αξιόπιστος, ενώ πλέον αμφισβητείται σοβαρότατα η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Οι δε εταίροι μας, απηυδισμένοι από τα ψέματα και την αναποτελεσματικότητα των πολιτικών, απαιτούν τις υπογραφές τους, σχεδόν για οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί τους.

Τα ελληνικά κόμματα εξουσίας αυτοκτόνησαν!
Σήμερα, ακόμη κι εκείνοι που είχαν επιφυλάξεις, κατανόησαν πλήρως, ότι δεν τα ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο από την κατάληψη και τη νομή της εξουσίας.
Οι πολιτικοί τους, οι περισσότεροι των οποίων δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν ούτε σε καθήκοντα… νυκτοφύλακα, δείχνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την επανεκλογή τους παρά για τη νομιμότητα και τον τόπο.
Μοιραία, επιδιώκουν κι εκείνοι να διαιωνίσουν την ανυπαρξία τους και σπρώχνουν την Ελλάδα στην επιστροφή στην εποχή της δραχμής και της μιζέριας.
Οι δε λαϊκιστές, ζουν και βασιλεύουν στον σκοτεινό δρόμο τους.
Σιγά μην αφήσουν τους ικανούς να διαχειριστούν τα προβλήματα του τόπου. 
Τραγικές φιγούρες, οι συμμαθητές της Βοστόνης, εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες και τους δογματισμούς τους, αλλά και συντηρητές της κομματικής καμαρίλας.
 Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο γιος του φύλαρχου, λαΐκισε, είπε ψέματα, κορόιδεψε την κοινωνία, έχασε κάθε έρεισμα σοβαρότητας.
Ο Αντώνης Σαμαράς, εγκλωβισμένος στον λαϊκισμό του περιβάλλοντός του και την αγωνία του για την πρωθυπουργία, έγινε άσος του παιγνιδιού της αναδίπλωσης.
Κατώτεροι των περιστάσεων δίνουν τις τελευταίες τους μάχες οπισθοφυλακής, του συστήματος στο οποίο οι ίδιοι εξετράφησαν και συντήρησαν.
Απίστευτη ανευθυνότητα και πολιτικός καιροσκοπισμός που η χθεσινή ημέρα αποκάλυψε πλήρως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου