Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ενδείξεις για ψήφο εμπιστοσύνης και δαχτυλίδι στον Βενιζέλο!

Οι ενδείξεις που έχουν οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές τώρα –γιατί τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς από ώρα σε ώρα- δείχνουν ότι η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου μπορεί να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Αν δεν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός βλέποντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, οι πιθανότητες είναι υπέρ του!
Η αναδίπλωση των περισσοτέρων βουλευτών που απειλούσαν χθες να τον ρίξουν, είναι χαρακτηριστική και έχει εξήγηση.Οι περισσότεροι - άνθρωποι του Ε. Βενιζέλου- διαφωνούσαν με το δημοψήφισμα. Ο Γιώργος
 Παπανδρέου το κατάπιε μέσω στόματος Βενιζέλου.
Όσοι γνωρίζουν και όσα φημολογούνται στο πολιτικό παρασκήνιο, αναφέρονται σε συμφωνία Παπανδρέου – Βενιζέλου, η οποία ρυθμίζει την διαδοχή. Μάλιστα, αναφέρουν ότι εγγυητής (!!!) της συμφωνίας είναι ο Δημήτρης Ρέππας.
Συμφώνως με όσα διαρρέονται η συμφωνία έκλεισε χθες το μεσημέρι, εξ ου και η αναδίπλωση Βενιζέλου στο υπουργικό συμβούλιο και τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο Ευ. Βενιζέλος ανέλαβε την υποχρέωση να «πάρει» πίσω το δημοψήφισμα, για να μη μειωθεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Κάτι που άλλωστε συνέβη. Όπως ανέλαβε την υποχρέωση να μη φύγει εξευτελισμένος ο νυν πρωθυπουργός.
Η συμφωνία, λέγεται, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραμείνει πρωθυπουργός αφού λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και μέχρι το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης. Θα παραμείνει δε και ως πρόεδρος του ΠαΣοΚ μέχρι τις εκλογές και εν συνεχεία θα παραδώσει στον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος θα είναι εκλογικά άσπιλος (μετά τη βέβαιη ήττα του ΠαΣοΚ).
Εξ ου και η αναδίπλωση των Βενιζελικών βουλευτών, που έλεγαν χθες βράδυ στη βουλή ότι τους έπεισε ο Γιώργος Παπανδρέου με την κυβέρνηση συνεργασίας και ότι θα του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης!
Εξ ου και η αντίδραση της Άννας Διαμαντοπούλου (εκ μέρους της ομάδας των τεσσάρων), μετά την ομιλία Παπανδρέου και την αναδίπλωση Βενιζέλου στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Στην φημολογία περί συμφωνίας δείχνει ενοχλημένος ο εκφραστής του «βαθέως» ΠαΣοΚ, Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος έχει φιλοδοξίες να εκφράσει την παπανδρεϊκή συνέχεια.
Τι θα γίνει, όμως, με όσους έχουν εκφραστεί δημοσίως εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και έχουν εκτεθεί; Δηλαδή, τους βενιζελικούς Καϊλή, Λιντζέρη και Καρύδη;
Το αύριο όλα τα συσπειρώνει, είναι η απάντηση των επαϊόντων.
Και με τη Βάσω Παπανδρέου; Εκείνη, ισχυρίζονται, δεν θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στη ρετσινιά της…αποστασίας, που ήδη κυκλοφορεί από τα μεσάνυχτα…
Κοντολογίς, οι βενιζελικοί βουλευτές θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιώργο Παπανδρέου για να…φύγει!
Σουρεαλιστικές καταστάσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου