Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Μασκαράδες! Παίρνουν πίσω την επιστροφή φόρου πάνω 300 ευρώ

Ο Βενιζέλος κατέθετε δικές
του πλατφόρμες (!!!),
αλλά αποδεικνύεται
μεγαλύτερος φορομπήχτης
 του προκατόχου του...

Η απίστευτη κυβερνητική ανικανότητα και το ψέμα που «πάει σύννεφο», σε συνδυασμό με τις παλινωδίες υπουργών – μαθητευόμενων μάγων-  δίνουν τη χαριστική βολή στη μεγάλη μεσαία τάξη της ελληνικής κοινωνίας.
Αφού έναν ολόκληρο χρόνο έβαλαν τους Έλληνες να μαζεύουν αποδείξεις, έρχονται οι ίδιοι και ακυρώνουν την επιχείρηση. Όπως αποδεικνύεται στον Εφαρμοστικό νόμο, καταργείται η έκπτωση φόρου με τις αποδείξεις, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι όποιος τις μαζεύει αδίκως πλέον τις μαζεύει.
Αλλά, η ανίκανοι κυβερνητικοί παράγοντες συνέχισαν
 κι άλλο. Αφού κατάλαβαν ότι με τις αποδείξεις «την πάτησαν» και υπάρχουν επιστροφές φόρων, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ ΠΑΛΙ τον ελληνικό λαό. Έτσι, για τα εισοδήματα του 2010 που δηλώθηκαν εφέτος, στην περίπτωση που έχει προκύψει μείωση φόρου από προσκόμιση αποδείξεων άνω των 300 ευρώ, ο φορολογούμενος θα κληθεί με σημείωση της εφορίας να επιστρέψει τη διαφορά πάνω από τα 300 ευρώ.
Αυτό σημαίνει πρακτικά πως εάν ένας φορολογούμενος είχε επιστροφή φόρου λόγω των αποδείξεων 700 ευρώ, θα κληθεί άμεσα με σημείωμα της εφορίας να επιστρέψει το ποσό των 400 ευρώ πίσω. Τώρα που θα τα βρει αυτό είναι άλλο ερώτημα.
Απίστευτα μασκαραλίκια που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και ανάγκασαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να βγει στην τηλεόραση (ALTER) και να δηλώσει ότι θα αποσύρει το συγκεκριμένο μέτρο, δηλαδή της επιστροφής χρημάτων εάν η επιστροφή φόρου ήταν πάνω από 300 ευρώ.
Η κοροϊδία  και το ψέμα, όμως,  δεν τελειώνει εδώ! Ο Ευάγγελος Βενιζέλος , που διαφωνούσε με τον προκάτοχό του και κατέθετε τις δικές του πλατφόρμες (!!!), αποδεικνύεται εξ ίσου ικανός φορομπήχτης, αφού ανακοίνωσε ότι  θα επιβληθεί εισφορά σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες μεσοσταθμικά 300 ευρώ.
Η ανακοίνωση αυτή όμως έκρυβε την λέξη παγίδα «μεσοσταθμικά» και σήμερα ο εφαρμοστικός νόμος δείχνει τι εννοούσε ο υπουργός Οικονομικών.
Έτσι για παράδειγμα οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Αττικής δεν θα πληρώσουν 300 ευρώ μεσοσταθμικά, αλλά 500 ευρώ!
Ξαναγράφουμε. Μασκαράδες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου