Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Μητσοτάκης: Ο Γιώργος δεν κάνει για πρωθυπουργός, ο Σαμαράς είναι σε στραβό δρόμο…

Ένταση αναμένεται να πυροδοτήσουν οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σε χθεσινοβραδυνή του συνέντευξη στους «Φακέλους» του Αλέξη Παπαχελή, στον Skai.
Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αφού όπως τόνισε «προέχει. να σωθεί η χώρα από την άμεση κατάρρευση», ενώ του ζήτησε να παραδειγματιστεί από τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων στην Πορτογαλία.
«Η ΝΔ έχει χρέος να φανεί χρήσιμη. Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται τόνισε, ενώ ανέφερε ότι «πρέπει να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι θα κατέβει το βιοτικό του επίπεδο».
 σε στραβό δρόμο. Κάποιος πρέπει να βοηθήσει»

Αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ανέφερε:
«Αν ο κ. Παπανδρέου δεν μπορέσει να το περάσει, υποχρεωτικά θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Οι εκλογές έχουν μεγάλους κινδύνους και μπορεί να πτωχεύσουμε είτε πριν από τις εκλογές, είτε αμέσως εξαιτίας της αδυναμίας άμεσου σχηματισμού κυβέρνησης».

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ο μεγαλύτερος φόβος είναι η Ευρώπη να προσπαθεί να μας σώσει και εμείς να θέλουμε να βουλιάξουμε», ενώ υπογράμμισε ότι οι προσεχείς εκλογές θα έχουν χαρακτήρα αναμέτρησης ανάμεσα σε υπευθύνους πολιτικούς και λαϊκιστές.
Τόνισε, μάλιστα, χαρακτηριστικά, ότι υπεύθυνοι πολιτικοί υπάρχουν και στα δυο μεγάλα κόμματα, όπως υπάρχουν και πτέρυγες λαϊκιστών.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κάνει για πρωθυπουργός, αυτόν όμως επέλεξε ο ελληνικός λαός. Το σέβομαι κατά συνέπεια με αυτόν θα πορευτούμε».
Αναφερόμενος στους «Αγανακτισμένους», τόνισε ότι δεν έχουν συγκεκριμένο πολιτικό αίτημα. Το «δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε» δεν είναι για να το πάρει κανείς σοβαρά σημείωσε. «Εάν δεν μας δανείσουν δεν μπορούμε να κλείσουμε προϋπολογισμό αν γυρίσουμε και στη δραχμή θα έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε συνάλλαγμα και θα έχουμε έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης» δήλωσε.
Για την απόφαση των «Αγανακτισμένων» να κυκλώσουν την Βουλή, ανέφερε είπε ότι πρέπει να μείνει ανοιχτή. «Αλίμονο αν δεν μείνει ανοιχτή. Αν αμφισβητείται το Κοινβούλιο έχουμε στάση. Πιστεύω ότι δεν θα συμβεί τίποτε και το Κοινοβούλιο θα λειτουργήσει κανονικά» εκτίμησε.

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου