Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ένα προαποφασισμένο και μετέωρο βήμα…



Είναι βέβαιο ότι στην ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ουδείς αιφνιδιάστηκε από την κίνηση ανεξαρτητοποίησης και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, από την Έλσα Παπαδημητρίου.
Λέγεται, μάλιστα, ότι ο Αντώνης Σαμαράς περίμενε εδώ και καιρό την αποχώρησή της, ίσως και κάποιων άλλων βουλευτών με βαρύ όνομα.
Η βουλευτής Αργολίδας, άμεσα συνδεδεμένη με τη Ντόρα Μπακογιάννη, είχε προκαλέσει απορίες από το γεγονός ότι δεν την ακολούθησε ούτε στην ανεξαρτητοποίησή της, ούτε λίγο αργότερα με την ίδρυση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».
Η βουλευτής είχε δείξει με τη γενικότερη στάση της ότι διαφωνεί
 με τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας. «Έπραξα κατά συνείδηση, αυτό που θεωρώ προς το συμφέρον της χώρας μου», είπε  στους δημοσιογράφους η Έλσα Παπαδημητρίου, μετά την ανεξαρτητοποίησή της.
Η κίνησή της να χαρακτηρίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα «λύση» στο πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά και οι αιχμές που άφησε για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, της έκλεισαν την πόρτα της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Αντώνης Σαμαράς, αντέδρασε νηφάλια μόλις έμαθε την ανεξαρτητοποίησή της. Εκείνη την ώρα έπινε καφέ στο εντευκτήριο της Βουλής, μαζί με στενούς τους συνεργάτες. Όσοι γνωρίζουν, ισχυρίζονται ότι ένιωσε και ανακούφιση.

Λίγη ώρα μετά τη ψηφοφορία και τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, η Έλσα Παπαδημητρίου παρέμενε στο εντευκτήριο της Βουλής. Εκεί τη συνάντησε η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία έμεινε μαζί της, γευμάτισαν μαζί, ενώ η υπουργός Παιδείας δεν σταματούσε να εκθειάζει την υπεύθυνη στάση της μέχρι πριν λίγο βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας.
Λίγο πιο εκεί ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Διαμαντίδης. Φυσικά, δεν είπε κουβέντα περί…αποστασίας, όπως είχε πράξει πριν λίγες ημέρες όταν συνάδελφοί του από το ΠαΣοΚ, είχαν άλλη άποψη από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Πάντως, έκανε εντύπωση, ότι λίγο πριν από το γεύμα με την Άννα Διαμαντοπούλου, η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, είχε ρίξει τα καρφιά της στη…Ντόρα Μπακογιάννη! Ανέφερε ότι το «όχι», δεν μπορεί να συνοδεύεται από «ναι μεν» και ότι «το παρών είναι πράξη Πόντιου Πιλάτου». Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παρούσα χρονική στιγμή, δεν προβλέπεται να ενταχθεί στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.
Τι θα κάνει, προς τα πού θα κατευθυνθεί και αν θα ξαναπεράσει την είσοδο της Βουλής στην επόμενη σύνθεσή της, θα το δείξει ο χρόνος…Προς το παρόν, το βήμα της είναι μετέωρο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου