Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ανασχηματισμός εν μέσω παλινωδιών

Φήμες για ηχηρές αρνήσεις
ή όρους
των πρωτοκλασάτων


Οι απίστευτες παλινωδίες του πρωθυπουργού, με τα ήξεις αφίξεις σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, καθιστούν απολύτως προβληματική την επόμενη ημέρα του στη διακυβέρνηση της χώρας.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, έθεσε τέλος στην πολιτική του σταδιοδρομία, με την πλήρη αδυναμία του να χειριστεί τις κρίσεις του τόπου.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι πλέον
 πρωθυπουργός υπό προθεσμία.
Το χθεσινό θέατρο του παραλόγου που έπαιξε για αρκετές ώρες, στις οποίες έθεσε τον πρωθυπουργικό του θώκο υπό αίρεση και η αναδίπλωσή του μετά τις πιέσεις που υπέστη από το οικογενειακό του περιβάλλον και στελέχη της κυβέρνησής του, προοιωνίζουν την αρχή του τέλους του Γιώργου Παπανδρέου.
Αργά χθες το βράδυ, στενοί του συνεργάτες εξακολουθούσαν να πιστεύουν ότι ο επικείμενος ανασχηματισμός θα αλλάξει την υπάρχουσα μίζερη και τελματωμένη κυβερνητική εικόνα, βαυκαλιζόμενοι  τις…ριζοσπαστικές αλλαγές που ΘΑ γίνουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Τα πράγματα, όμως, μάλλον θα έχουν τροπή μη αναστροφής του τέλους.
Ήδη, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, άκρως δυσαρεστημένα με τις κινήσεις του πρωθυπουργού και από το γεγονός ότι έμαθαν τα πάντα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, προσανατολίζονται σε ηχηρές αρνήσεις για συμμετοχή τους στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι κορυφαίος υπουργός, από εκείνους που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόνιζε στον φιλικό του περίγυρο, ότι θα σκεφθεί οποιαδήποτε πρόταση του πρωθυπουργού και αν συμμετέχει θα το πράξει με τους δικούς του όρους.
Άλλο κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, τόνιζε ότι θεωρεί αυτονόητο να έχει λόγο τόσο για το υπουργείο που θα λάβει, όσο και για το σύνολο της νέας κυβέρνησης.
Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομίας, χωρίς την αντικατάσταση του οποίου δεν θεωρείται …ανασχηματισμός ο ανασχηματισμός.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου