Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ξεβρωμίστε το ποδόσφαιρο!

Μόνο ο Γιώργος Φλωρίδης, ως υπουργός Αθλητισμού σε κυβέρνηση Σημίτη, επιχείρησε να σπάσει το απόστημα, το οποίο ακουμπούσε κορυφαίο παράγοντα με τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά….αντικαταστάθηκε σε ανασχηματισμό ο οποίος μάλλον έγινε επί τούτου!
Όσοι έχουμε ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο – την ωραιότερη απασχόληση από τις δευτερεύουσες της καθημερινότητάς μας- δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι πέσαμε από τα σύννεφα με τις συλλήψεις, τις προσαγωγές και τις λοιπές διαρροές από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές. Όσοι έχουμε και επαγγελματική σχέση, θα είμαστε άκρως υποκριτές αν προσποιούμαστε άγνοια. Ο γράφων, στο πρόσφατο σχετικά παρελθόν, με την εμπειρία του τόσο ως Γενικός Διευθυντής του Sportime, όσο και της Αθλητικής Ηχούς και του Matchball, είχε επανειλημμένως
 βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα και κάτι περισσότερο γνωρίζει επ’ αυτού ο πρώην αρχηγός της αντιτρομοκρατικής και νυν δήμαρχος Δομοκού, Στέλιος Σύρος.
Το ζήτημα, όλα αυτά τα χρόνια, τόσο με την πολυετή δραστηριότητα της «πρώτης παράγκας», όσο και με όσα ακολούθησαν με την «δεύτερη παράγκα» και τα στοιχηματικά  αλισβερίσια, ήταν ότι όσα αποκάλυπταν οι δημοσιογράφοι, οι εφημερίδες και τα άλλα μέσα, τα «έτρωγε» η μαρμάγκα… Σκοτάδι, πισσοσκόταδο, μαύρο σκοτάδι πίσσα!
Μόνο ο Γιώργος Φλωρίδης, ως υπουργός Αθλητισμού σε κυβέρνηση Σημίτη, επιχείρησε να σπάσει το απόστημα, το οποίο ακουμπούσε κορυφαίο παράγοντα με τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά….αντικαταστάθηκε σε ανασχηματισμό ο οποίος μάλλον έγινε επί τούτου!
Όλοι οι άλλοι, από πλευράς Πολιτείας, ήταν απλοί παρατηρητές.
Έτσι, το ποδόσφαιρο γέμισε από αλητεία, νονούς, μπράβους και κάθε μορφής υπόκοσμο. Οι άνθρωποι έφτασαν στο σημείο να μπορούν να διορίζουν ακόμη και την αθλητική Δικαιοσύνη, την διαιτησία, να ελέγχουν μπαρμπουτιέρες που παίζονταν παράνομο στοίχημα και να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κάθε φωνή ή πέννα που κατήγγειλε ή αποκάλυπτε τον βόθρο.
Οι απειλές …περί του λάκκου που θα βρεθεί ο αποκαλύπτων, ήταν στην ημερησία διάταξη επί πολλά χρόνια. Κάποιοι δημοσιογράφοι, έφθασαν στο σημείο να συνοδεύονται από αστυνομική προστασία, αλλά οι νονοί και ο ποδοσφαιρικός υπόκοσμος ήταν στο απυρόβλητο.
Σήμερα, είναι μια μεγάλη ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικά αν έχουμε τις αναμενόμενες νέες ηχηρές συλλήψεις και τις προφυλακίσεις των ήδη συλληφθέντων.
Προσωπικά πιστεύω, ότι η όλη ιστορία έχει απίστευτες προεκτάσεις και μπορεί να αγγίξει ακόμη και τον χώρο του μπάσκετ. Αν δεν γίνει κάποιου είδους «υποχώρηση» από την Πολιτεία, μπροστά το ειδικό βάρος κάποιων ονομάτων, οι συλλήψεις και οι  προφυλακίσεις θα κάνουν πάταγο και θα γκρεμίσουν συθέμελα το σάπιο οικοδόμημα.
Επειδή, όμως, έχουμε δει και ακούσει πολλά και για…πολλά χρόνια, κρατάμε τις επιφυλάξεις μας. Θα υποκλιθούμε δε, κυρίως στις δυο γυναίκες δικαστίνες (Ράϊκου και Παπανδρέου), όταν ξεκινήσει η αρχή του τέλους των νταβατζήδων…και ο άμεσος υποβιβασμός των ομάδων τους! Όσο μεγάλες κι αν είναι! Όσο κι αν τις στηρίζει και αγαπά κόσμος και κοσμάκης! Όσο κι αν απολαμβάνουν τη στήριξη μεγάλης μερίδας του Τύπου!
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία της Πολιτείας για να επανακτήσει μέρος των… χαμένων καρυδιών της, αλλά και της Δικαιοσύνης για να αποδείξει ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους…Ακόμη κι εκείνους που ίστανται πολύ πολύ πολύ ψηλά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου