Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Όχι στη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, γιατί τώρα μας φοβούνται οι δανειστές….

Μετά από τρία χρόνια και να πτωχεύσουμε, λίγο θα τους νοιάξει αφού θα έχουν φτιάξει τις άμυνές τους που δεν θα επιτρέψουν ντόμινο στην ευρωζώνη!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αδυναμία της κυβέρνησης να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, αλλά και η ηθελημένη της πολιτική απόφαση να μην περιορίσει τον δημόσιο τομέα, σε συνδυασμό με τη λήψη μέτρων που οδήγησαν σε βαθύτατη ύφεση την ελληνική οικονομία, είναι
 οι αιτίες αποτυχίας του πρώτου μνημονίου και η καταφυγή στο δεύτερο και σκληρότερο.
Έτσι, έχουμε οδηγηθεί σε άκρως επικίνδυνες καταστάσεις, ενώ οι δανειστές μας σκληραίνουν τη στάση τους, έχοντας ένα απλοϊκό σχέδιο:
  • Για να μην έχουν τις φρικτές για την Ευρωζώνη συνέπειες μιας ενδεχόμενης ελληνικής πτώχευσης, επιδιώκουν να τη μεταθέσουν για αργότερα.
Κι αυτό, επειδή, εκτός της χώρας μας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν και η Ισπανία, Βέλγιο, Ιταλία και σε λίγο και η Κύπρος, οι οποίες πιθανότατα να βρεθούν προ μεγάλων κερδοσκοπικών επιθέσεων. Αν κάποια από αυτές κλονιστεί, τότε η κατάρρευση του ευρώ –σε συνδυασμό με το ελληνικό πρόβλημα – είναι σχεδόν σίγουρη, επειδή σήμερα δεν υπάρχουν ισχυροί μηχανισμοί άμυνας.
Όμως, η κατάρρευση του ευρώ είναι κάτι που δεν είναι επιθυμητό από τους Βόρειους και οικονομικά ισχυρούς Ευρωπαίους.
Έτσι, προκειμένου να δημιουργήσουν τους μηχανισμούς άμυνας του ευρώ, μας οδήγησαν στο δεύτερο μνημόνιο, παρέχοντάς μας νέο δάνειο, το οποίο είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε όσα θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ενδεχόμενη πτώχευσή μας σήμερα.
Αν αποτύχει κι αυτό, που όλα δείχνουν κάτι τέτοιο, τότε το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας, θα είναι λιγότερο επώδυνο για εκείνους, αφού θα έχουν δημιουργήσει τους μηχανισμούς τους άμυνας.
 
  • Ταυτοχρόνως, όλη αυτή την επόμενη τριετία, θα έχουν αγοράσει μισοτιμής
όλα τα τιμαλφή μας, αφού το προηγούμενο μνημόνιο και η ανικανότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου έχουν οδηγήσει σε πρωτοφανή μείωση τις αξίες τους. Όταν ξεπεραστεί η κρίση

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, είτε δεν αντιλαμβάνεται το απλούστατο σχέδιο των δανειστών μας, είτε  ο πανικός της την έχει καταστήσει παντελώς ανίκανη.
«Παίζει», λοιπόν, το παιχνίδι τους, αντί να επιχειρηματολογήσει πολιτικά και να μεταφέρει τον εκβιασμό στο γήπεδο των ξένων, που τρέμουν το ντόμινο που θα ακολουθούσε μια ενδεχόμενη ελληνική πτώση σήμερα.
- Καθίστε καλά, γιατί θα σας πάρουμε μαζί μας…
Δεν μπορεί να  μη γνωρίζουν οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου εκείνα που και πρωτοετείς φοιτητές οικονομικών γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται.
Ότι, όπως δεν βγήκε το πρώτο Μνημόμνιο, έτσι δεν θα βγει και το δεύτερο.
Μόνο, που όταν θα έχουν περάσει τρία χρόνια, η Ευρώπη θα έχει προλάβει να δημιουργήσει τους δικούς της μηχανισμούς άμυνας, άρα όποιος εκβιασμός κι αν γίνει τότε, θα είναι άκαιρος και αδιάφορος για εκείνους.

Η λύση είναι μια και ξεκάθαρη.
Να μη ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο.
Παπανδρέου και Σαμαράς, πρέπει να πάνε μαζί στην Ευρώπη.
Τώρα!
Και να αμφισβητήσουν όσα προτείνουν οι δανειστές μας, επειδή μας οδηγούν σε αδιέξοδο, προς όφελός τους.
Να κτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι. Να απειλήσουν! Να εκβιάσουν! Να τους μιλήσουν για το ενδεχόμενο πους τους τρομάζει! Να ζητήσουν εδώ και τώρα το «κούρεμα» το χρέους. Να τους μιλήσουν για 40 - 50% μείωση του χρέους, επιμήκυνση 9-10 ετών. Να ζητήσουν μείωση επιτοκίων και τη δημιουργία του ειδικού ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, ούτως ώστε να χρηματοδοτηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ελληνικές τράπεζες που θα υποστούν τις απώλειες από τα ομόλογο που κατέχουν.

Είναι η μόνη λύση.
Διαφορετικά, οι Έλληνες εκτός της πείνας που οδηγούνται, θα αντιμετωπίσουν και την πτώχευση σε τρία χρόνια. Όταν οι δανειστές μας δεν θα μας έχουν ανάγκη και δεν θα φοβούνται το ντόμινο.
Κι αν Παπανδρέου και Σαμαράς δεν μπορούν να τα βρουν και να πάνε ΜΑΖΙ στις Βρυξέλλες και να κάνουν τα απαραίτητα, ας πάμε σε εκλογές, μήπως αναγκαστούν εκ του αποτελέσματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου