Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Διαφοροποίηση Βενιζέλου για Μεσοπρόθεσμο

Ζητά 180 ψήφους
Δεν χρειάζεται, λέει ο Παπανδρέου!

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ομόφωνη κυβερνητική απόφαση για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, η κυβέρνηση εμφανίζεται να «μιλά» και πάλι με δυο γλώσσες, με τη διχογνωμία
 μεταξύ πρωθυπουργού και Ευάγγελου Βενιζέλου να κυριαρχεί στην επικαιρότητα.
Άλλα τονίζει ο πρωθυπουργός με συνέντευξή του στο «Βήμα» κι άλλα ο υπουργός του Άμυνας, σε δική του συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα», σχετικά με τον αριθμό των ψήφων που απαιτούνται για την υπερψήφισή του.
Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνει ότι η «κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει να επικυρωθεί πολιτικά από 180 βουλευτές», ενώ αντιθέτως ο Γιώργος Παπανδρέου, απορρίπτει τέτοιο ενδεχόμενο.

Ήδη από την ώρα που κυκλοφόρησαν οι δυο εφημερίδες, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, σήμανε συναγερμός στο κυβερνητικό επιτελείο, με σαφή πρόθεση υποβάθμισης της σημαντικής διαφωνίας και της νέας διαφοροποίησης του υπουργού Άμυνας.
Όμως, το γεγονός παραμένει και η ουσία είναι – συμφώνως με πολιτικούς παρατηρητές -  ότι η «ησυχία» των δυο τελευταίων ημερών στο κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν μια μικρή ανακωχή για ανασύνταξη δυνάμεων.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως παρ’ ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης συμφώνησαν σε όλα για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, μόλις βγήκαν από την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου άρχισαν τις διαρροές προς δημοσιογραφικούς κύκλους και εφημερίδες, με τις οποίες τόνιζαν τις…διαφωνίες τους!
Προφανώς, προς αναζήτηση κάποιου θετικού σχολίου, ή παραπολιτικού, προς άγραν ψήφων και…ικανοποίηση των ψηφοφόρων τους….




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου