Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ο συνδικαλισμός κλείνει «Έθνος», «Ημερησία», «Goal» και «Sentra Fm»!

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο συγκρότημα Τύπου του Γιώργου Μπόμπολα, μετά την απόφασή του να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες  του ομίλου «Πήγασος».
Η ιστορία ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν απολύθηκε η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου.
Εξ αιτίας αυτής της απόλυσης, οι συνδικαλιστές της εφημερίδας, σε συνεργασία με τη καταστροφική
 ΕΣΗΕΑ –στελέχη της οποίας φαίνεται ότι ζουν σε άλλες εποχές – κήρυξαν 48ωρη απεργία στις εφημερίδες του ομίλου.
 Ο Γιώργος Μπόμπολας, από την πλευρά του, κάλεσε σήμερα τους διευθυντές των εφημερίδων του ομίλου και του Sentra Fm και τους ανακοίνωσε την αναστολή των εκδόσεων.
Συγκεκριμένα, τους ανακοίνωσε ότι διακόπτεται η καθημερινή έκδοση της «Ημερησίας» (χωρίς να διευκρινίσει να συνεχιστεί η Σαββατιάτικη έκδοση), ότι διακόπτεται η έκδοση του «Έθνους» και του «Έθνους της Κυριακής» (με πιθανότητα επανέκδοσής τους αργότερα με λιγότερο προσωπικό και άλλη συντακτική ομάδα) και ότι συζητά να πωλήσει τον Sentra Fm. 
Φανερά εκνευρισμένος ο Γιώργος Μπόμπολας, από την κήρυξη 48ωρης απεργίας για μια απόλυση, τόνισε στους διευθυντές των εντύπων:
«Έχουμε μια επιχείρηση από την οποία ποτέ δεν έχασε κανένας. Ο Alter λειτουργεί με χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων, η Ελευθεροτυπία δανείζεται από τις τράπεζες και απολύει, ο ΔΟΛ επίσης.
Και εμένα μου κηρύσσουν απεργία για μία απόλυση;».

Συμφώνως με πληροφορίες, η απεργία αλλά και όλες οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών στον «Πήγασο», εκπορεύθηκαν από συνδικαλιστικές λογικές και πρακτικές αριστερόστροφων αποκλίσεων, με τις οποίες δεν συμφωνούσε μεγάλο μέρος των εργαζομένων.
Απόδειξη τούτου, είναι η μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων προς τους συνδικαλιστές των εφημερίδων, αλλά και προς την ΕΣΗΕΑ, για διακοπή των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Το αίτημα των δημοσιογράφων δεν έγινε δεκτό!
Προτιμούν, δηλαδή, οι συνδικαλιστές το λουκέτο και την ανεργία εκατοντάδων ανθρώπων, από έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό.
Προτιμούν να αφήσουν ανέργους εργαζομένους και οικογένειες, παρά να δουν κατάματα το πρόβλημα, με λογική και ρεαλισμό.
Πολύ περισσότερο, όταν είναι παγκοίνως γνωστό, ότι οι περισσότερες εφημερίδες του ομίλου, είχαν «υπερπολυτελές» και εν πολλοίς πλεονάζων προσωπικό, ενώ κατέγραφαν  ζημίες.
Συμφώνως με πληροφορίες, από αύριο θα αρχίσει η αποστολή εξωδίκων προς τους εργαζομένους, στα οποία θα κοινοποιούνται οι απολύσεις τους και η πρόσκληση για την πληρωμή των αποζημιώσεων.

Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο όμιλος Μπόμπολα, προτίθεται να επαναλειτουργήσει τις εφημερίδες μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά με λιγότερους εργαζόμενους και άλλα οικονομικά δεδομένα.
Απλώς, ο συνδικαλιστικός παραλογισμός, τον διευκολύνει, αν έχει τέτοια πρόθεση.

Άλλη άποψη που εκφράζεται, είναι ότι ο όμιλος Μπόμπολα, φέρεται να έχει αποφασίσει την αποχώρηση και από το MEGA, αφού διαβλέπει ότι η κατάσταση στην οικονομία θα χειροτερέψει.
Ήδη, με δεδομένη την αναστολή κάθε δημόσιας επένδυσης από την κυβέρνηση, ο όμιλος ΕΛΛΤΕΧ – ΑΚΤΩΡ, έχει μεταφέρει τον κύριο όγκο των δραστηριοτήτων του σε Βαλκάνια, Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου