Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ο Φωτόπουλος κατεβάζει τους διακόπτες

Ετοιμάζεται για …
επαναστατική γυμναστική
στην κοινωνία

Μέσα στο καλοκαίρι, σε περίοδο που η Ελλάδα περιμένει αυξημένο τουριστικό ρεύμα, που οι επαγγελματίες περιμένουν να αναπνεύσουν οικονομικά, η γκρούπα των κρατικοδίαιτων της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, προχωρά σε
 επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, διαμαρτυρόμενη για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.
Οι συνδικαλιστές των προνομίων, αδιαφορώντας για την κοινωνία, αδιαφορώντας για την κατάσταση της οικονομίας, αδιαφορώντας αν και αυτοί είναι τεράστιο μέρος του προβλήματος, προχωρούν σε αναστάτωση του τόπου, χάριν των δικών τους συντεχνιακών λογικών και ξεπερασμένων πρακτικών.
Ο αρχισυνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, σπλάχνο εκ των σπλάχνων του ΠαΣοΚ και της νοοτροπίας που δημιουργήθηκε από τη δεκαετία του ’80 κι ύστερα, αφού «απείλησε» υπουργούς, αφού προκάλεσε επανειλημμένως την ελληνική κοινωνία, προχωρά τώρα σε επαναστατική γυμναστική.
Όπως δήλωσε, η ημερομηνία έναρξης των απεργιών θα είναι πολλές ημέρες πριν τις 28 Ιουνίου, όπου θα ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Συμφώνως, δηλαδή, με τις δηλώσεις του, οι επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ίσως οι επαναλαμβανόμενες 48ωρες, να ξεκινήσουν και από την προσεχή εβδομάδα.
Κάτι για το οποία, οι κρατικοδίαιτοι θα αποφασίσουν σήμερα.
Πάντως, είναι χαρακτηριστικό, ότι με την κρατικοδίαιτη κομματική νομενκλατούρα της ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ, έχουν συνταχθεί και οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ.

Υπενθυμίζουμε, ότι με το Μεσοπρόθεσμο, προβλέπεται η διάθεση του 17% της ΔΕΗ, μέσω Χρηματιστηρίου ή  η πώληση περιουσιακών στοιχείων (μονάδων ηλεκτροπαραγωγής), με παράλληλη διατήρηση του ελέγχου της διοίκησής της.
Το Δημόσιο ελέγχει σήμερα το 51 % των μετοχών της ΔΕΗ ενώ το υπόλοιπο 49% έχει πουληθεί μέσω Χρηματιστηρίου. Συμφώνως με το χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση της διαδικασίας προβλέπεται ως το τέλος του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου