Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ο Αντώνης του «όχι» και το «ναι» που δεν λέει…

Γράφει
ο Δώρος Πολύδωρος

Στο στενό περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά αρέσκονται να τον χαρακτηρίζουν όπως το Spiegel.
«Μπαμπούλα της Ευρώπης»!
Με την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από την κυβερνητική παράταξη και την Έλσα Παπαδημητρίου, θα τον αφήσουν ήσυχο και ο Μπαρόζο και οι άλλοι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα και ο Ρομπάϊ και Γιούνκερ.
Όμως, αλήθεια θα χαρεί ο Αντώνης;
Φοβάμαι όχι! Κάθε «όχι» του στους κουτόφραγκους, ήταν μια βαθειά επένδυση στους ιθαγενείς. Κάθε άρνησή του στη Μέρκελ και τους λοιπούς δυνάστες της Ελλάδας, ήταν ένα πλουσιότατο οπλοστάσιο για τους Έλληνες που αρέσκονται να αντιστέκονται. Κάθε άρνησή του στις πιέσεις των δανειστών, ήταν η επιβεβαίωσή του ως εθνικού ηγέτη.
Δεν πρέπει να ξεχνάει κανένας, ότι ο Αντώνης Σαμαράς οικοδόμησε όλη του την πολιτική καριέρα στην άρνηση. «Όχι» στο Μακεδονικό, «όχι» σε κάθε συναινετική διαδικασία, «όχι» στο Μνημόνιο, «όχι» στο Μεσοπρόθεσμο!
Φυσικά, ο Αντώνης Σαμαράς, τα εξαργυρώνει δημοσκοπικά, αλλά με ποσοστά που δεν περιποιούν τιμή για ένα κόμμα που πέτυχε όλες τις μεγάλες εθνικές στρατηγικές της χώρας. Αλλά, έχουμε την πεποίθηση ότι παρ’ ότι ισχυρίζεται πως «δεν συναινεί στο λάθος», κάνει κι ο ίδιος λάθος! Ασχολείται με το έλασσον, τους φόρους, μπλέκει τις αποκρατικοποιήσεις με τους συνδικαλιστές του κόμματος του, αλλά ΔΕΝ κάνει το ΜΕΙΖΟΝ. Δηλαδή να ασχοληθεί με τη μόνη λύση που μπορεί να μας ξεσφίξει τη θηλιά του χρέους: Το κούρεμα!
Μετά από τόσα «όχι», ένα μόνο «ναι» θα ήταν αρκετό για να τον καταστήσει δικαίως «μπαμπούλα της Ευρώπης». Μέχρι να το πράξει, βλέπουμε με εξαιρετική συμπάθεια τους τίτλους που του αποδίδουν οι Ευρωπαίοι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ο ξένος Τύπος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου