Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ποιοι είναι οι άλλοι βουλευτές που μπορεί να ρίξουν το ΠαΣοΚ

Η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Φλώρινας του ΠαΣοΚ Γιώργου Λιάνη και η δήλωση του βουλευτή Κοζάνης Αλέκου Αθανασιάδη ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, καθιστούν εκρηκτική την ατμόσφαιρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος. Με τους δυο αυτούς βουλευτές να μην ψηφίζουν, η δύναμη της κοινοβουλευτικής
 ομάδας του ΠαΣοΚ βρίσκεται στον αριθμό των 154.
Αν, όμως, ο πρωθυπουργός κάνει πράξη τα λόγια του (όταν είχε δηλώσει ότι δεν θα γίνει Καραμανλής, εννοώντας ότι δεν θα κυβερνά με οριακή πλειοψηφία και δεν θα είναι όμηρος μιας ή δυο ψήφων), τότε αντιλαμβανόμαστε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε δραματικές εξελίξεις, πολύ περισσότερο όταν αρκετοί βουλευτές βρίσκονται σε νευρική κρίση και υπερδιέγερση.
Ποιοι, όμως, είναι οι βουλευτές, οι οποίοι με την άρνησή τους να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, μπορεί να ρίξουν από την εξουσία το ΠαΣοΚ;
  • Ο Δημήτρης Λιντζέρης (Β΄ Πειραιώς), έχει δηλώσει ότι θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση, την απομάκρυνση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
  • Ο Μίμης Ανδρουλάκης (Β΄ Αθηνών), αμφισβητεί συστηματικά τον Γιώργο Παπανδρέου και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ ακόμη και σήμερα ζήτησε από κοινού επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου από Παπανδρέου και Σαμαρά, ενώ ζητά και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από180 βουλευτές.
  • Ο Θωμάς Ρομπόπουλος (Α΄ Θεσσαλονίκης), δηλώνει πλήρως απογοητευμένος και ουδείς γνωρίζει τις προθέσεις του.
  • Ο Γιάννης Αμοιρίδης (Πιερίας), δείχνει να βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, αφού σήμερα το πρωί έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά αργότερα δήλωνε το αντίθετο.
  • Η Βάσω Παπανδρέου (Β΄ Αθηνών), έχει επανειλημμένως εκφράσει την δυσαρέσκεια και διαφωνία της στην οικονομική πολιτική, ενώ εσχάτως δήλωσε ότι το κόμμα της την αντιμετωπίζει…ως ούφο!
  • Ο Γιώργος Φλωρίδης (Κιλκίς), κινείται στο παρασκήνιο με μικρή ομάδα βουλευτών, ενώ όπου σταθεί και όπου βρεθεί, εκφράζει τη διαφωνία του με το οικονομικό επιτελείο, τονίζοντας ότι ο προϋπολογισμός είναι εκτός στόχων.
  • Ο Παναγιώτης Κουρουπλής (Αιτωλοακαρνανίας), δεν έχει διευκρινίσει τις προθέσεις του, αλλά βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στα…κεραμίδια!
  • Η Χρύσα Αράπογλου (Α΄ Θεσσαλονίκης), διαφωνεί στις αποκρατικοποιήσεις, ενώ έχει δηλώσει ότι προτιμά να κόψει το χέρι της, παρά να ψηφίσει το «ξεπούλημα» της ΕΥΑΘ!
  • Τέλος, υπάρχουν και οι περιπτώσεις των Έκτορα Νασιώκα (Λάρισας), Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου (Αρκαδίας) και Μιχάλη Κατρίνη (Ηλείας), οι οποίοι έχουν παρασκηνιακά εκφράσει τις διαφωνίες τους, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει η τελική τους θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου