Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ο εμπαθής Γερμανός…

Γράφει η Νεκταρία Ελευθερία Αγγελάκη
Η ανταπόκριση από την Αθήνα, του συνεργάτη της γερμανικής εφημερίδας «SZ», Κάι Στριτμάτερ και η εν συνεχεία δημοσίευσή τους (βλέπε ανάρτηση με τίτλο «Εκμεταλλευτή της κατάρρευσης, χαρακτηρίζει τον Σαμαρά η γερμανική εφημερίδα ‘SZ”»), μόνο προβληματισμούς μπορεί να προκαλεί, σε σχέση με την αντίληψη των πραγμάτων από τον Γερμανό δημοσιογράφο και διαμορφωτή της κοινής γνώμης.
Προφανώς, ο Γερμανός δημοσιογράφος, δεν έχει αντιληφθεί (;), ότι από τον Οκτώβριο του 2009, όταν
 ανέλαβε την διακυβέρνηση της Ελλάδας ο κ. Παπανδρέου και το επιτελείο του, στο όνομα των κατ’ επίφαση οικονομικών και άλλων μεταρρυθμίσεων, οδήγησαν τη χώρα, χωρίς καμία απολύτως διαπραγμάτευση, στο άρμα του μνημονίου που επέβαλαν οι δανειστές μας, δηλαδή οι συμπατριώτες του και τα λοιπά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Προφανώς, ο Γερμανός δημοσιογράφος δεν αντελήφθη (;), ότι τότε,  ούτε ο κ. Παπανδρέου ούτε οι δανειστές μας, ζήτησαν τη συναίνεση κανενός . Γιατί λοιπόν αυτή τη χρονική στιγμή, ήτοι μετά από ένα χρόνο αποτυχημένης εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου Ι σε όλους τους στόχους της, ζητά όλη η υφήλιος συναίνεση από τον Αντώνη Σαμαρά;
Η απάντηση στο εύλογο ερώτημα είναι εξόχως απλή. Διότι τώρα οι δανειστές μας φοβούνται τη λαϊκή οργή και την κατάρρευση της κυβέρνησης Παπανδρέου. Επιπλέον, ο Γερμανός δημοσιογράφος, προφανώς δεν έχει αντιληφθεί (;) ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαιτέρως ευαίσθητος απέναντι τις απαιτήσεις των συμπατριωτών του και των λοιπών δανειστών μας, αλλά ανάλγητος απέναντι σε εμάς τους συμπατριώτες του.
Παραδόξως, αυτά και πολλά άλλα, ο Γερμανός καθοδηγητής της κοινής γνώμης τα παραβλέπει και τα αγνοεί (;), αν δεν τα διαστρεβλώνει. Και επιρρίπτει τις ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς και ατυχείς κρίσεις.
Δεν κατανοεί (αν δεν έχει άλλες σκοπιμότητες) ότι η χαμένη ευκαιρία της σωτηρίας της Ελλάδας οφείλεται στον Πρωθυπουργό της, ο οποίος προκειμένου να ικανοποιήσει την εξουσιομανία της οικογένειάς του, γύρισε ανεύθυνα την πλάτη του στον Αντώνη Σαμαρά και συμμάχησε με τον μεγαλύτερο εσωκομματικό εχθρό του, τον Βενιζέλο Ευάγγελο χρίζοντάς τον ως τον νέο Υπουργό Οικονομικών.
Κατά τα άλλα, κάποιος πρέπει να τον πληροφορήσει ότι η εμπάθεια έχει όρια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου