Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Σόιμπλε: «Πουλήστε μας τον ήλιο σας…σε ενέργεια…»!

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών
επιχειρεί να μας ανοίξει τα μάτια….

Με συγκεκριμένες προσδοκίες και σύνδεση της χορήγησης περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέρεται στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών ενισχύσεων της Ε.Ε. προς τη χώρα μας, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα Die Zeit, που θα κυκλοφορήσει αύριο.
Ο Σόιμπλε, αναφέρεται
 σε  ιδιωτικοποιήσεις και δομικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας», ενώ επισημαίνει ότι «πρέπει να ξεφύγουμε όσο μπορούμε από τη λογική της διασποράς των επιδοτήσεων».
Εκείνο που είναι εντυπωσιακό, αφορά την πρόταση του, για μια αναπτυξιακή προοπτική σε σχέση με τον ενεργειακό τομέα.
 «Η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας από τη Γερμανία και θα μπορούσε να εξάγει σε μας ρεύμα. Η ελληνική οικονομία θα είχε έτσι ένα ανταγωνιστικό εξαγωγικό προϊόν και μάλιστα περιζήτητο», λέει ο Σόιμπλε και προσθέτει ότι δίχως μία τέτοια προοπτική θα είναι για τον ίδιο δύσκολο να πείσει «το Γερμανό φορολογούμενο να επωμισθεί το σημαντικό ρίσκο ενός νέου προγράμματος» για την Ελλάδα.
Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών δηλώνει πεπεισμένος ότι οι τράπεζες θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη χρηματοδότηση της Ελλάδας με μία ουσιαστική συμμετοχή. Κατά τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας, «όλοι έχουν συμφέρον για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας, τόσο τα κράτη μέλη όσο και οι ιδιώτες πιστωτές. Ως εκ τούτου θα συμμετάσχουν τόσο τα κράτη της Ευρωζώνης όσο και οι ιδιώτες στο νέο πακέτο για την Ελλάδα», λέει ο κ. Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου