Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Θα τολμήσει ο Φωτόπουλος να κατεβάσει τους διακόπτες;

Ξεκινούν από αύριο οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που απειλούν να βυθίσουν στο σκοτάδι την Ελλάδα και να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα σε κάθε παραγωγική διαδικασία, τα νοικοκυριά και τον τουρισμό.
Η επιμονή μια φούχτας κρατικοδίαιτων στην μη αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, προς δικό τους όφελος και διατήρηση των παράλογων κεκτημένων τους, έρχεται σε αντίθεση τόσο με τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα, όσο και με μεγάλη
μερίδα της κοινωνίας, που απηυδισμένη πλέον από τα πολύχρονα συνδικαλιστικά τερτίπια, παρακολουθεί άλλη μια παράσταση του παραλόγου.
Συμφώνως με πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΗ, έχει εκπονήσει σχέδιο με περικοπές της διανεμόμενης ενέργειας και περιοδικές πολύωρες διακοπές ρεύματος, προκειμένου να αποφευχθεί το μπλακ άουτ.
Ο αρχισυνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, σε μια προσπάθεια νέου σώου, επιχειρεί να συναντηθεί με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για να ακούσει τις θέσεις τους!
Ίσως και για να …αγριέψει κτυπώντας τα χέρια στα τραπέζια ή και να …απειλήσει, όπως έκανε και με την προκάτοχο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Δύναμή του, οι…διακόπτες και η ιδιοκτησιακή λογική που διακατέχει εκείνον και τους ομοίους του.
Το ζήτημα είναι τι κάνει η κοινωνία.
Θα επιτρέψει στον Φωτόπουλο και τον κάθε Φωτόπουλο να την εκβιάζει και να την υποβάλλει σε …επαναστατική γυμναστική;
Το θέμα είναι τι κάνουν οι…. «Αγανακτισμένοι»;
Δεν αγανακτούν από τα τερτίπια μιας …γκρούπας βολεμένων εις βάρος όλων των υπολοίπων; Ή η …αγανάκτηση είναι …κατευθυνόμενη;
Το θέμα είναι τι κάνουν και η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση;
Συμφωνούν να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι;
Συμφωνούν να πληγούν βιοτεχνία, παραγωγή και νοικοκυριά;
Συμφωνούν να πληγεί η πρώτη μας βιομηχανία, ο τουρισμός;
Αν, όχι, η μεν κυβέρνηση ας επιστρατεύσει αμέσως τους Φωτόπουλους, η δεν Νέα Δημοκρατία ας μαζέψει αμέσως τα δικά της κομματόσκυλα του κρατικού συνδικαλισμού...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου