Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Τώρα θα διαδηλώσουν οι Έλληνες που βάζουν την Ελλάδα πάνω από τα «κεκτημένα»!

Ο ιδρυτής της σελίδας στο facebbok με τίτλο «Τώρα θα διαδηλώσουν οι Έλληνες που βάζουν την Ελλάδα πάνω από τα “κεκτημένα”», Φώτης Σαραντόπουλος, αναφέρει αναλυτικά τις αρχές και τις θέσεις της ομάδας, που ημέρα με την ημέρα αποκτά μεγαλύτερη συμμετοχικότητα.

Οι αρχές και οι θέσεις της ομάδας είναι:


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Οικονομία της χώρας βασίζεται στην
 απελευθέρωση των υγιών παραγωγικών της δυνάμεων, που πρέπει να αναπτύσσονται ελεύθερα, με σεβασμό των νόμων.
Καταργούνται οι επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις, που μόνο στρεβλώσεις και παρανομίες δημιούργησαν τόσα χρόνια. Τα κεφάλαια που εξοικονομούνται, θα κατευθυνθούν σε μείωση φόρων, έργα υποδομής και βελτίωση της εκπαίδευσης.
Απλοποιούνται οι διαδικασίες για την ίδρυση αλλά και λειτουργία επιχειρήσεων, καταργούνται οι περιττές και αναχρονιστικές επιβαρύνσεις.


ΚΡΑΤΟΣ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Το κράτος πρέπει να είναι στην υπηρεσία της οικονομίας και των Πολιτών.
Βασικός στόχος ύπαρξής του είναι η τήρηση του Νόμου, η εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, η παροχή βασικών κοινωνικών αγαθών (Παιδεία και Υγεία για όλους, διασφάλιση ελάχιστου βιοτικού επιπέδου).
Το κράτος πρέπει να είναι μικρό και ευκίνητο και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι πρέπει να είναι υποδείγματα εντιμότητας και εργατικότητας.
Ο τεράστιος για τα δεδομένα της χώρας αριθμός Δ.Υ. που υπάρχει σήμερα θα περιοριστεί, με μέτρα που θα είναι ήπια και θα μπαίνουν σε ισχύ προοδευτικά.
Όσοι συνελήφθησαν να κλέβουν το κράτος ή τους πολίτες, θα απολυθούν άμεσα, όπως και όσοι παρεμποδίζουν την νομιμότητα και τη λειτουργία του κράτους, είτε με πράξεις είτε με την οκνηρία τους.


ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ

Απαίτηση των καιρών, αλλά και διδαχή από τις μέχρι σήμερα στρεβλώσεις, παρανομίες και οπισθοδρομήσεις, είναι ο άμεσος διαχωρισμός Νομοθετικής και Εκτελεστικής Εξουσίας.
Το πολίτευμα της χώρας θα είναι Προεδρική Δημοκρατία, με άμεση εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου, για 4 χρόνια. Ο Πρόεδρος ορίζει την κυβέρνησή του και έχει δικαίωμα βέτο στους Νόμους που ψηφίζει η Βουλή.
Στην Κυβέρνηση δεν συμμετέχουν Βουλευτές, παρά μόνο αν παραιτηθούν από το αξίωμά τους.
 Τα μέλη της Κυβέρνησης δεν έχουν δικαίωμα να μετέχουν στις επόμενες εκλογές ως υποψήφιοι Βουλευτές.
Τα μέλη της Βουλής περιορίζονται σε 150.


ΑΜΥΝΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
Η διασφάλιση την ανεξαρτησίας και ασφάλειας της χώρας, αλλά και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και διεκδικήσεων, είναι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης και του κράτους.
Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται πρώτα απ’ όλα η ύπαρξη ισχυρών και υπερήφανων Ενόπλων Δυνάμεων, στηριγμένων στον μέγιστο δυνατό βαθμό σε εγχώρια ανάπτυξη οπλικών συστημάτων, αλλά και η διασφάλιση ισχυρών συμμαχιών με κάθε χώρα που έχει αμοιβαία συμφέροντα.
Η ισχυρή άμυνα δεν αποτελεί κόστος αλλά επένδυση.


ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
Η απονομή Δικαιοσύνης θα πρέπει να είναι σύντομη και να βασίζεται στην αρχή της διερεύνησης και απόδοσης δικαίου από τους Δικαστές, πέρα και από τα στοιχεία που αναφέρονται στην υπάρχουσα δικογραφία. Δεν είναι ανεκτή η έκδοση αδίκων αποφάσεων, τυπικά (δικονομικά) «σωστών», επειδή η δικογραφία είναι ελλιπής ή επειδή κάποιος πολίτης δεν έχει τα μέσα για να έχει νομική  εκπροσώπηση.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Το κράτος πρέπει να εξασφαλίζει δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους τους Έλληνες, καθώς και ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης σε κάθε έναν που δεν μπορεί να εργαστεί, για λόγους ηλικίας ή υγείας, καθώς και για τους ανέργους.


ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το φορολογικό σύστημα πρέπει να απλοποιηθεί.
Δεν έχει νόημα να υποχρεώνονται σε τήρηση βιβλίων οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, μπορούν κάλλιστα να φορολογούνται με βάση τεκμήρια.
Ο λεπτομερής φορολογικός έλεγχος και η τήρηση βιβλίων – στοιχείων ΚΒΣ πρέπει να περιορίζεται στις μεγάλες επιχειρήσεις και σε όσους αρνηθούν να ακολουθήσουν το καθεστώς των τεκμηρίων.
Εισοδήματα από μισθούς, ενοίκια και από κάθε δραστηριότητα που δεν θεωρείται επιχειρηματική, θα πρέπει επίσης να ελέγχονται.
Το γενικό αφορολόγητο όριο, με τα σημερινά δεδομένα, θα πρέπει να αυξηθεί στα 15.000 ευρώ.
Η ακίνητη περιουσία θα πρέπει να επιβαρύνεται μόνο με ανταποδοτικούς δημοτικούς φόρους.
Η φορολογία πρέπει να είναι κατά το δυνατόν χαμηλότερη και η φοροδιαφυγή πρέπει να αντιμετωπίζεται με μεγάλη αυστηρότητα.


ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Χρειάζεται ένα Εθνικό Ασφαλιστικό Σύστημα, πλήρως διαχωρισμένο από το σύστημα υγείας, που θα αφορά μόνο την απονομή συντάξεων. Η σύνταξη του καθενός θα εξαρτάται μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές τους και την ηλικία του, με βάση έναν μαθηματικό τύπο που θα επιτρέπει στον καθένα να γνωρίζει ακριβώς και ανά πάσα στιγμή, ποια θα είναι η σύνταξή του, είτε συνταξιοδοτηθεί στα 60, είτε στο 80 ή στα 30.


ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ
Σύμμαχός μας είναι κάθε χώρα που έχει αμοιβαία συμφέροντα με εμάς και μας αντιμετωπίζει έντιμα και ισότιμα και αναπτύσσουμε σχέσεις με κάθε χω΄ρα που σέβεται αυτές τις αρχές.
Οι σχέσεις μας με την Τουρκία βασίζονται στην τήρηση των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και διασφαλίζονται και με την ανάπτυξη των διεθνών μας σχέσεων και της στρατιωτικής μας ισχύος.


ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΑΞΗ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Η ασφάλεια των πολιτών είναι άμεση προτεραιότητα. Η εγκληματικότητα δεν είναι πλέον ανεκτή. Πρέπει να παταχθεί αποφασιστικά, παραδειγματικά και αμείλικτα
Πρέπει να γυρίσουμε στην εποχή που περπατούσαμε ανέμελα στους δρόμους και δεν κλειδώναμε τα σπίτια μας.
Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται.
Το οποιοδήποτε πρόβλημα δεν λύνεται με την συνεχή σύνταξη νέων νόμων, αλλά με την εφαρμογή τους.
Η λαθρομετανάστευση πρέπει να ελεγχθεί και τελικά να μηδενιστεί.
Λυπόμαστε για τους ξένους που έρχονται από πολύ φτωχότερες χώρες, αλλά προτεραιότητα έχει το να φροντίσουμε για τα δικά μας παιδιά που πλέον μεταναστεύουν κατά χιλιάδες.
Από τους ήδη υπάρχοντες μετανάστες, θα παραμείνουν μόνο όσοι σέβονται το Σύνταγμα, τους Νόμους της Ελλάδας και τον τρόπο ζωής και τα έθιμα των Ελλήνων πολιτών.
Και ο αριθμός τους να είναι ανάλογος της κατάστασης και των αναγκών της Ελληνικής Οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου