Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Οι Γερμανοί ψήφισαν υπέρ της νέας βοήθειας στην Ελλάδα

Με άνετη πλειοψηφία, η γερμανική Βουλή ενέκρινε τη διαπραγμάτευση του νέου δανείου στην Ελλάδα, αφού προηγουμένως ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε τονίσει την κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα μας και στην Ευρώπη.
«Πρέπει να διαμορφωθεί ένα πρόσθετο πρόγραμμα βοήθειας προκειμένου
 να κλείσει η τρύπα χρηματοδότησης της χώρας, έτσι ώστε να μπορέσει να καταβληθεί η επόμενη δόση στις αρχές Ιουλίου. Χωρίς την καταβολή της επόμενης δόσης υπάρχει άμεσος κίνδυνος στάσης πληρωμών με βαρύτατες συνέπειες και παγκόσμια ρίσκα λόγω μετάδοσης της κρίσης», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Ο Β. Σόιμπλε, τόνισε ακόμη:
 «Πρέπει να υπάρξει μια δίκαιη κατανομή του βάρους ανάμεσα στους φορολογούμενους και το χρηματοπιστωτικό τομέα», ενώ πρόσθεσε
ότι η Ελλάδα καταβάλλει «εξαιρετικές προσπάθειες εξυγίανσης, αλλά απαιτούνται περισσότερα και κυρίως επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων».

Υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε το κόμμα των Πρασίνων. Θα πρέπει να είναι σε όλους τους πιστωτές σαφές ότι επωμίζονται ένα ρίσκο, τόνισε ο εκπρόσωπος των Πρασίνων Φριτς Κουν από το βήμα του Μπούντεσταγκ.

Ο «πράσινος» Κουν, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι προσπάθειες περικοπής δαπανών της Ελλάδας αρχίζουν να αποδίδουν. Μία αποτυχία της διάσωσης της Ελλάδας θα είχε ως συνέπεια πολύ μεγαλύτερη ζημία για την ίδια τη Γερμανία, ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου