Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ο Φωτόπουλος κατέβασε του διακόπτες για να μη χάσει τα προνόμια!

Κίνδυνος για πολύωρες διακοπές ρεύματος!

Από τα ξημερώματα κατέβηκαν οι διακόπτες σε 10 μεγάλες, αλλά και μικρότερες, θερμοηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ, από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, του περιβόητου Φωτόπουλου.
Αυτό σημαίνει ότι 2.500 μεγαβάτ λείπουν από τη συνολική διανομή ρεύματος στην Ελλάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται στην αναμενόμενη ταλαιπωρία και την …επαναστατική γυμναστική στην οποία υποβάλλον τους Έλληνες, οι βολεμένοι.
Εκείνο, όμως, που είναι χαρακτηριστικό, είναι ότι λείπουν άλλα 1000 μεγαβάτ, από 7 μονάδες που ήταν εκτός λειτουργίας την ώρα που ξεκίνησε η…επανάσταση του Φωτόπουλου.
Οι 7 μονάδες ήταν εκτός λειτουργίας με βάση
 τον προγραμματισμό διανομής ρεύματος, αλλά κανένας δεν φρόντισε να τις ενεργοποιήσει, ούτε από τη ΔΕΗ, ούτε από τους συνδικαλιστές.
Κι αν για τους συνδικαλιστές υπάρχει η δικαιολογία ότι δεν ήθελαν να είναι οι μονάδες αυτές εν λειτουργία για να πιέσουν και να εκβιάσουν περισσότερο την κυβέρνηση και την κοινωνία, τι έκανε η διοίκηση της ΔΕΗ;
Γιατί ολιγώρησε και δεν τις είχε θέσει από πριν σε λειτουργία;
Υπάρχει Δικαιοσύνη να ελέγξει την απίστευτη αυτή ολιγωρία;

Η διοίκηση της ΔΕΗ (αυτή που δάνειζε την ΓΕΝΟΠ και της ανέθετε μελέτες έναντι μεγάλου τιμήματος, τις οποίες προπλήρωσε αλλά δεν έλαβε ποτέ), το μόνο που έκανε ήταν να εκδώσει μια ανακοίνωση – έκκληση στους καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος στα απολύτως αναγκαία επίπεδα, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 12 έως 3 το μεσημέρι και από 8 έως 10.30 το βράδυ απευθύνει η ΔΕΗ.
Ενημερώνει επίσης ότι οι περικοπές ρεύματος (που δεν φαίνεται ότι θα αποφευχθούν) θα γίνονται κατά τις ημέρες της απεργίας με πρόγραμμα που θα ανακοινώνεται εκ των προτέρων.

Πάντως, είναι απορίας άξιο τι κάνει ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η υπόλοιπη κυβέρνηση.
 Έχουν διασφαλίσει ότι δεν θα πληγούν τα εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά, η βιομηχανία, η βιοτεχνία, το εμπόριο και ο τουρισμός από την ετσιθελική νοοτροπία των ανθρώπων με τους διακόπτες;
Έχουν φροντίσει να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, ούτως ώστε το καταχρηστικό των ενεργειών να αποφευχθεί;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου