Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Ανδρουλάκης σε Παπανδρέου: « Δείξε τόλμη και γενναιότητα…»!

Τον καλεί να κάνει
κυβέρνηση τεχνοκρατών
και να ψηφιστεί
το Μεσοπρόθεσμο
με 180 ψήφους.

Με μήνυμά του στο προσωπικό του blog, ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, εμφανίζεται και πάλι άκρως επικριτικός προς τον πρωθυπουργό, εκφράζοντας την άποψη ότι «η κυβέρνηση εμφανίζει αδυναμία να μιλήσει στον ελληνικό λαό».
Επιπροσθέτως, ζητά κι εκείνος (μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο), να εγκριθεί
 το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τουλάχιστον από 180 βουλευτές.
Ο Μίμης Ανδρουλάκης αναφέρει ότι «υπάρχει τεράστιος κίνδυνος κατάρρευσης του εσωτερικού μετώπου, γενικεύεται η κρίση εμπιστοσύνης και νομιμοποίησης, οι αρνητικές προσδοκίες γίνονται χιονοστιβάδα και οι Έλληνες εμφανιζόμαστε ιδανικοί αυτόχειρες να "σπάμε" πρώτοι στο ολέθριο παιχνίδι της αναμονής που επέλεξε η ευρωζώνη για την οριστική επίλυση της κρίσης δημόσιου χρέους».
Παραλλήλως, καλεί τον πρωθυπουργό να επιδείξει περισσότερη τόλμη και γενναιότητα προκειμένου ανακτήσει την εμπιστοσύνη και τη νομιμοποίηση για την εθνική διαχείριση της οξύτερης κρίσης της Ελλάδας.

 Προτείνει δε, τέσσερα αναγκαία πολιτικά βήματα που πρέπει να γίνουν:

Πρώτον, ο Πρωθυπουργός ζητά άμεσα την ηθική διαμεσολάβηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το σχηματισμό Κυβέρνησης ευρύτερης εμπιστοσύνης σε μία από τις πρόσφορες πιθανές μορφές της. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξεπερνά τα όρια ενός συνήθους μονοκομματικού ανασχηματισμού, έστω και με προσθήκη κάποιων τεχνοκρατών.   
Δεύτερον, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθιστά σαφές στις πολιτικές δυνάμεις ότι ο θεσμικός, συμβουλευτικός και συμβολικός του ρόλος δεν του επιτρέπει να παραμένει αδρανής ενώ η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνες περιπέτειες από εκούσια ή ακούσια σφάλματα του πολιτικού συστήματος.   
Τρίτον, ο Πρωθυπουργός παράλληλα ανακοινώνει τα τέσσερα πέντε θεμελιώδη ζητήματα αναμόρφωσης του Μνημονίου ΙΙ και καλεί δεσμευτικά ιδιαίτερα τον Αντώνη Σαμαρά σε κοινή "επαναδιαπραγμάτευση" με τους θεσμούς της ευρωζώνης. Πρέπει ο ελληνικός λαός να γνωρίζει ποια είναι η ελληνική ατζέντα διαπραγμάτευσης, ποια τα σημεία που αξίζει ένας προσωρινός προωθητικός συμβιβασμός για να μη διακοπεί η δανειοδότηση της χώρας και ποια τα σημεία μιας ενδεχόμενης ρήξης.
Τέταρτον, ο Πρωθυπουργός εφόσον κινηθεί δεσμευτικά στις παραπάνω κατευθύνσεις έχει την εθνική και ηθική υποχρέωση να ζητήσει την υπερψήφιση της καταληκτικής συμφωνίας με τους εταίρους που θα προκύψει από τη συνδιαπραγμάτευση τουλάχιστον από 180 βουλευτές αφού αυτή ξεπερνά τη θητεία της παρούσας Βουλής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου