Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Στα νύχια της Κριστίν το ΔΝΤ!

«Να συνεννοηθούν τα ελληνικά κόμματα», η πρώτη της αναφορά για την Ελλάδα!
Η Κριστίν Λαγκάρντ, θα είναι τελικά η νέα γενική διευθυντής του ΔΝΤ, όπως αποφάσισε το διοικητικό του συμβούλιο αργά το μεσημέρι και θα αντικαταστήσει τον συμπατριώτη και φίλο της Ντομινίκ Στρος Καν. Η θητεία της θα είναι πενταετής και θα ξεκινήσει στις 5 Ιουλίου του 2011, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι είναι η πρώτη
 γυναίκα που αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση.
Η Λαγκάρντ, στηρίχτηκε από τα περισσότερα μέλη – κράτη του ΔΝΤ και κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά από την αρχή κιόλας της θητείας της πρόκειται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες, αφού στις 8 Ιουλίου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για το αν έχει προβεί σε κατάχρηση εξουσίας –ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας- στην υπόθεση της αποζημίωσης του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί από το κράτος.
Πάντως, η εκλογή της παρουσιάστηκε στη Γαλλία ως εθνική νίκη των Γάλλων και προσωπική δικαίωση του Νικολά Σαρκοζί.
Από τα πρώτα πράγματα στα οποία αναφέρθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ σχεδόν αμέσως μόλις διορίστηκε στη θέση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα. Και δεν ξέχασε τις... ευρωπαϊκές καταβολές της, ζητώντας συναίνεση και εθνική ενότητα.
«Αν έχω να στείλω ένα μήνυμα, όσον αφορά την Ελλάδα, αυτό είναι μία έκκληση στα κόμματα της ελληνικής αντιπολίτευσης, να ξανασυναντηθούν με πνεύμα εθνικής πολιτικής συνεννόησης με το κυβερνών κόμμα. Από αυτό εξαρτάται το μέλλον μιας χώρας», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου