Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Θα προστατεύσει κάποιος τον Μίκη;

Αυτή η ιστορία με την περιφορά του Μίκη Θεοδωράκη από πλατεία σε πλατεία ως το μέγιστο σύμβολο επανάστασης και ανατροπής που επιθυμεί να ξαναζήσει τα…Δεκεμβριανά, ασφαλώς και αποτελεί γραφικότητα.
Κι αν ο ίδιος στα 86 του χρόνια, ουδόλως μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του, ίσως οι πιο δικοί του άνθρωποι θα όφειλαν να το πράξουν.
Αναμφισβητήτως, ο Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί
 τον σημαντικότερο πολιτισμικό παράγοντα του τόπου μας.
Αναμφισβητήτως η μουσική του ιστορία ουδόλως συμβαδίζει με την πολιτική του.
Μια ζωή «έρμαιο» των παρορμήσεων και των συναισθημάτων του, ο Μίκης Θεοδωράκης θαύμασε τον σταλινισμό, στη συνέχεια έκανε την πιο σωστή κίνηση της πολιτικής του διαδρομής εξυμνώντας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, έγινε υπουργός του Μητσοτάκη, επιχορηγήθηκε με εκατομμύρια των εκατομμυρίων από τις παπανδρεϊκές και λοιπές πασοκικές και νεοδημοκρατικές κυβερνήσεις, ενώ εσχάτως, την ώρα της δικής του νεοεπανάστασης, ζητά και τα αναδρομικά της σύνταξής του.
Εκτός τούτων, έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Στέλιου Παπαθεμελή, ενώ εισέπραξε και το χειροφίλημα του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μίκης Θεοδωράκης εκτιμά ότι η «Σπίθα του έχει προκαλέσει πανικό στον πολιτικό κόσμο.
Φυσικά, θεωρεί ήσσονος σημασίας την έλλειψη επιχειρηματολογίας και την ύπαρξη μόνο συνθηματολογίας και λεκτικών βερμπαλισμών.

Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά;
Για τον απλούστατο λόγο ότι ο Μίκης Θεοδωράκης στην προσπάθειά του να κηρύξει τη «Σπίθα» του και στην Βόρειο Ελλάδα, ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ καταλαμβάνοντας την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, το δημοτικό συμβούλιο της οποίας είχε λάβει την ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΗ και ΛΟΓΙΚΗ απόφαση, να μην παραχωρείται η γνωστή πλατεία για μαζικές εκδηλώσεις.
Ο Μίκης Θεοδωράκης, θεώρησε ότι δεν τον αφορά ο νόμος, πιστεύοντας ότι ο ίδιος είναι υπεράνω του νόμου.
Ο άνθρωπος που ξεκίνησε νέα πολιτική καριέρα, καταγγέλλοντας, ζήτησε να παραβιαστεί ο διοικητικός κανόνας που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης και εν τέλει τον παραβίασε.
Όμως, ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται από όλους, ανεξαρτήτως πόσο προβεβλημένοι ή όχι είναι.
Αν το έπραττε ένας απλός πολίτης, θα έμενε ατιμώρητος;

Και κάτι τελευταίο.
Τα media, έντυπα, ηλεκτρονικά και όλα τα άλλα, έγραψαν ότι «απαγορεύθηκε η συγκέντρωση του Μίκη από τον Μπουτάρη»….
Θρασύτατη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και της αλήθειας, αφού το μόνο που του είπαν, ήταν να κάνει τη συγκέντρωση σε όποιον άλλο χώρο επιθυμεί…
Αλλά, μπροστά στις πολιτικές σκοπιμότητες, οι εξαλλοσύνες, ο πολιτικός και κομματικός φανατισμός, φαίνεται ότι υπερτερούν της αλήθειας!

Υστρ. Ο Μίκης Θεοδωράκης, γράφοντας τους πάντες στα παλαιότερα των υποδημάτων του (αν έχει), πραγματοποίηση τη συγκέντρωσή του στην Πλατεία Αριστοτέλους, εισπράττοντας και το χειροφίλημα του Ψωμιάδη! Κι αμέσως σκεφτήκαμε, πόσο θα εφαρμοζόταν ο νόμος στην Ελλάδα, αν κάποιος μεγαλόσχημος είχε κάνει…ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου