Η προοπτική που αναφέρουν απόρρητες εκθέσεις του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως που διέρρευσαν, μοιάζει εφιαλτική.
Οι εκθέσεις (μια εκ των οποίων δημοσίευσε το «Ποντίκι»), αναφέρουν ότι σε τρία χρόνια ο αριθμός των μεταναστών θα ξεπεράσει τα δυο εκατομμύρια άτομα!
Οι ίδιες εκθέσεις, αναφέρουν ότι το 2015,
ο συνολικός πληθυσμός της Ελλάδας θα φτάνει τα 14.000.000, εκ των οποίων περίπου, 2.800.000 θα είναι νόμιμοι ή παράνομοι μετανάστες!
Οι εκτιμήσεις των εκθέσεων στηρίζονται στις πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές που επικρατούν στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ενώ αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι ο αριθμός τους αυξάνεται εξ αιτίας της απουσίας μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα.
Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα είναι η εκτίμηση παραγόντων του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και της ΕΛΑΣ. Αναφέρεται ότι, «βασικότερος παράγοντας που συμβάλλει στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, είναι οι ίδιες οι εσωτερικές συνθήκες στη χώρα μας που ευνοούν την παράνομη είσοδο και παραμονή, καθώς το ρίσκο σύλληψης και επαναπατρισμού είναι μικρό».
Μάλιστα, αναφέρουν ότι οι μετανάστες της πρώτης γενιάς «ειδοποιούν τους ομοεθνείς τους ότι είναι εύκολο να μπεις και να μείνεις στη χώρα», γι’ αυτό και οι υπόλοιποι το επιχειρούν.
Συμφώνως με τις έρευνες, οι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς, έχουν συμβάλει στην αύξηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, ασχέτως αν έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν πλήρως στην ελληνική κοινωνία, αφού συμμετέχουν ενεργά στην εκπαίδευση, στη γνώση της ελληνικής γλώσσας και τη διαμόρφωση των συλλογικοτήτων.
«Η αύξηση των προσδοκιών, η μεταβολή της καταναλωτικής συμπεριφοράς, η επιβολή από τα ΜΜΕ άλλων αξιακών προτύπων και προταγμάτων έχουν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση ανάλογης συνείδησης και συνθηκών διεκδίκησης βασικών δικαιωμάτων από τη 2η γενιά των μεταναστών, η οποία βιώνει πολύ διαφορετικά την αποστέρηση».
Το πλέον ανησυχητικό, πέρα από εκθέσεις και εκτιμήσεις, είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη ανδρωθεί η πραγματική δεύτερη γενιά μεταναστών. Δηλαδή, εκείνη που έχει γεννηθεί στη χώρα μας. Τι θα γίνει με αυτή τη γενιά; Με ποιον τρόπο θα νομιμοποιηθεί και τι θα συνεπάγεται αυτό; Τι θα γίνει με τους γονείς τους; Που και με ποιον τρόπο θα αφομοιωθεί στην παραγωγή εργασίας; Θα είναι εις βάρος των Ελλήνων; Βιώνουμε τώρα τα χειρότερα ή έπονται;
Ερωτήσεις, τις οποίες η κυβέρνηση δεν απαντά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου