Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο Νταβούτογλου έτρεχε κάθιδρος

Γράφει ο Χάρης Παυλίδης
Η μπάλα και οι πολιτικοί έχουν πολλά κοινά στοιχεία, αλλά και ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα. Και η μια και οι άλλοι είναι για… κλωτσιές. Υπάρχει, όμως, και μια ειδοποιός διαφορά. Η μπάλα σε γοητεύει και σε προκαλεί να παίξεις μαζί της ώστε η κλωτσιά να έχει ακριβώς την ίδια μοναδικότητα όπως
 ένα έργο τέχνης. Σε αντίθεση με τους πολιτικούς που χρησιμεύουν μόνο ως εκτόνωση.
Σας έχει συμβεί να χάσετε τη μπάλα; Αν όχι παρακολουθήστε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος από τις πολλές προσποιήσεις έχει αναδειχθεί σε MVP της οικονομίας. Σπάνιο ταλέντο, αρκεί να σκεφθείτε ότι ενώ έχει χάσει τη μπάλα και το βλέπουν όλοι, έχει κατορθώσει να κάνει τον Πρωθυπουργό να πιστεύει ότι από στιγμή σε στιγμή θα βάλει γκολ.
Κάποιοι μου είπαν ότι είδαν τον Νταβούτογλου να τρέχει κάθιδρος προσπαθώντας να κρυφθεί από κάποιον που τον κυνηγούσε. Οι πληροφοριοδότες μου, μετά από έρευνα, με διαβεβαίωσαν ότι δεν παρατήρησαν κανέναν να τον κυνηγάει, οπότε υπέθεσα ότι μάλλον τον έπιασε κόψιμο. Όταν, όμως, έμαθα το «σκληρό μήνυμα» που έστειλε στην Άγκυρα από το Καστελόριζο ο Δημήτρης Δρούτσας, κατάλαβα γιατί έτρεχε ο δυστυχής Αχμέτ. Ηθικό Δίδαγμα: Δεν πρέπει να είσαι μόνο σκληρός, πρέπει και να φαίνεσαι.
Μετά τον Παντελή Οικονόμου και ο Μίμης Ανδρουλάκης έκανε τάκλιν στο Μνημόνιο. Δεν ξέρω αν θα τους βγάλουν κίτρινη (για κόκκινη ούτε λόγος) κάρτα ή θα περιοριστούν σε παρατηρήσεις, αλλά έμαθα ότι αρκετοί «συμπαίκτες» τους στην κοινοβουλευτική ομάδα το καταχάρηκαν.
Απορώ με το θράσος του Γιάννη Βούρου να ψέξει τη συμπεριφορά του αγωνιστή της Δημοκρατίας υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου. Ακούς εκεί να του πει ότι, «δεν βγαίνει στο τηλέφωνο». Γιατί πού βγαίνει, πλην του εξωτερικού, για να βγει και στο τηλέφωνο; Και στο κάτω- κάτω όφειλε να σεβαστεί το πολιτικό του εκτόπισμα και τη συνδικαλιστική του δράση στα δύσκολα χρόνια του κολεγίου. Τότε που μοίραζε προκηρύξεις μαζί με τον διάδοχο κατά της «Επαράτου Δεξιάς».
Όλοι οι Έλληνες θα γίνουν δωρητές οργάνων, εκτός κι αν δηλώσουν ότι δεν το επιθυμούν στον Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Εξαιρετική η πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι μέχρι να επέλθει το μοιραίο για τον δωρητή, δεν θα έχει προλάβει η εφορία να του τα πάρει όλα και τον αφήσει μόνο με… τα όργανα.
Την ερχόμενη εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων συνεδριάζει στον κινηματογράφο ΑΛΕΚΑ.
Προσεχώς και στη γειτονιά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου