Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μπροστά το ΠαΣοΚ με 6,5% διαφορά, σύμφωνα με την Public Issue


Νέα επιδείνωση της εικόνας της Κυβέρνησης, την οποία, όμως, δεν εισπράττει η Νέα Δημοκρατία, καταγράφει το «Βαρόμετρο» της «Public Issue», που παρουσίασε απόψε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, με τη Σία Κοσιώνη. Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου,
 το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 35%, με διαφορά 6,5% από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει 28,5%.
Ακολουθούν, το ΚΚΕ με 11%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν αθροιστικά 11,5%.
Αναφορικά με το κατά πόσο πρέπει να γίνουν εκλογές, το 71% τάσσεται κατά της πρόωρης κάλπης, ενώ το 73% θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα θα χειροτερέψουν τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με το 78%, η χώρα βαδίζει σε λάθος πορεία, ενώ το ποσοστό ανασφάλειας για το μέλλον αγγίζει ιστορικά υψηλά, με 87%.
Σε πολιτικό επίπεδο, ο ΛΑΟΣ θεωρείται το καλύτερο κόμμα της Αντιπολίτευσης με 22%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 17% του ΚΚΕ, η Νέα Δημοκρατία με 15% και έσχατος βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%.
Στο ερώτημα της πρωθυπουργικής καταλληλότητας, προηγείται ο «κανένας», με 38%, ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει 34%, και ο Αντώνης Σαμαράς 22%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου