Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ε, όχι και κόντρα για τον Λιάσκο!

Μου έκανε εντύπωση, ότι σε αυτή την περίεργη ιστορία με τον Αναστάσιο Λιάσκο, όλες οι ανακοινώσεις εκδίδονται από τη Νέα Δημοκρατία κι όχι από τον τέως υφυπουργό, ο οποίος κατάφερε σε δυο μέρες να τον μάθει το πανελλήνιο, κάτι που δεν συνέβη όσο ήταν μέλος του κυβερνητικού συμβουλίου.

Από την άλλη πλευρά, η πρόσφατη ιστορία του Λιάσκου με την …προσχώρησή του στον ΛΑΟΣ, την υπαναχώρηση, τη διάψευση και τελικά την παραμονή του στη Νέα Δημοκρατία, περιέχει μεγάλο παρασκήνιο που συνοδεύεται με ηχογραφήσεις συνομιλιών και φωτογραφίες. Μάλιστα, ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, έκανε λόγο ακόμη και για «ποινικό αδίκημα», ενώ μίλησε και για «παρέμβαση εισαγγελέα»!

Ο ΛΑΟΣ, κάνει λόγο ότι η αναφορά Καρατζαφέρη για ηχογραφημένη συνομιλία και φωτογραφικό υλικό, αφορούσε αποκλειστικά και μόνο στη συνάντηση που είχαν οι δυο τους, όπου ελήφθησαν και φωτογραφίες εν όψει της…προσχώρησης. Οι δε ηχογραφήσεις, αφορούσαν το…ηχογραφημένο καλωσόρισμα του προέδρου στον Λιάσκο.

Δηλαδή μύλος για ένα πρόσωπο που έδειξε μηδενικό κυβερνητικό έργο (ως υφυπουργός Τουρισμού) ενώ στην παρούσα φάση επέδειξε απίστευτες παλινωδίες και ελάχιστη πολιτική σοβαρότητα.

Το γεγονός είναι ότι ο Λιάσκος συναντήθηκε με τον Καρατζαφέρη και συζήτησαν ακόμη και λεπτομέρειες της προσχώρησής του. Λίγο μετά τη συνάντηση κι αφού ….η Νέα Δημοκρατία «έπεσε» επάνω του, μη τυχόν και χάσει η Βενετιά βελόνι, ο πρώην βουλευτής υπαναχώρησε. Λέγεται, μάλιστα, ότι κάποιοι έβαλαν ακόμη και τον Αντώνη Σαμαρά στο «παιχνίδι», αφού ο Λιάσκος δέχθηκε τηλέφωνα από το γραφείο του.

Έτσι, από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, βγήκε η ανακοίνωση διάψευσης της προσχώρησης, ο δε Λιάσκος επκοινώνησε (συμφώνως με στελέχη του ΛΑΟΣ) με τον Καρατζαφέρη και του είπε:

«Πρόεδρε δέχθηκα τέτοιες πιέσεις τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου, που είπα τα παρατάω και δεν ασχολούμαι άλλο. Συγγνώμη για ό,τι έγινε, αλλά ήταν πολύ σοβαρές οι πιέσεις».

Ακολούθησαν δηλώσεις επί δηλώσεων, χαμηλοτάτου επιπέδου, που εν έτη 2011, μας γυρίζουν στις δεκαετίες του πενήντα και του εξήντα.

Αυτά είναι όσα συνέβησαν είτε στο φως του ηλίου είτε στα παρασκήνια. Σε συνδυασμό δε, με όσα συνέβησαν προσφάτως στη Βουλή με τις αντεγκλήσεις Σαμαρά και Καρατζαφέρη, αποδεικνύουν ότι το κλίμα που κάποια στελέχη των δυο κομμάτων είχαν προετοιμάσει για τη συμφιλίωση των ενοίκων της πολυκατοικίας, δεν υπάρχει πλέον. Πολύ περισσότερο, αφού μετά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο μεν Γιώργος Καρατζαφέρης επέδειξε έντονα στοιχεία αλαζονείας, ο δε Αντώνης Σαμαράς, δείχνει να έχει πειστεί από στενούς του συνεργάτες, πως πρέπει να επιτεθεί προς τα δεξιά.

Διακύβευμα, όπως έχουμε ξαναγράψει, οι ψήφοι της λαϊκής δεξιάς, στην οποία στοχεύουν και τα δυο κόμματα. Αρκετοί, όλα αυτά τα χαρακτηρίζουν θεμιτά στο «παιχνίδι» της πολιτικής.

Προσωπικά, τα χαρακτηρίζω ακραίες και μη πολιτικές ενέργειες, τη στιγμή που η Ελλάδα απαιτεί συναίνεση, πρώτα στα σπίτια μας (δηλαδή στους πολιτικούς μας χώρους) και ξεκάθαρες προτάσεις που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για πανστρατιά και ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες, σε χώρους που παραδοσιακά δίνουν εκλογικές νίκες και διαμορφώνουν κοινωνικά ρεύματα.

Βούτυρο στο ψωμί του ανίκανου καπετάνιου Γιώργου Παπανδρέου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου