Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ο άνθρωπος με τους…διακόπτες!

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος αυτοχαρακτηρίζεται ως «αριστερός του ΠαΣοΚ».
Δεν χρειαζόταν, το ξέραμε.
Θα προσθέταμε, μάλιστα, ότι είναι από εκείνους που χαρακτηρίζονται από τους άσπονδους ομοϊδεάτες του και
 τους περισσότερους πολίτες, ως «κρατικοδίαιτο βαθύ και αναχρονιστικό ΠαΣοΚ».
Είναι ο άνθρωπος που φαίνεται ότι έρχεται κατ’ ευθείαν απ’ τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, και ειδικά το τελευταίο διάστημα φροντίζει να προσφέρει ζεστό, άφθονο και ξεκαρδιστικό γέλιο στον ελληνικό λαό με τα καμώματά του, όπως ο συνεπίθετός του παλιός κωμικός.
Έτσι, άλλωστε, είναι η ζωή.
Μια κρύο, μια ζεστό.
Τα κρύα, πέρασαν, όπως και οι κατάρες που, συχνά πυκνά, άκουσε απ’ τον ελληνικό λαό, αφού ως κλειδοκράτορας της ΔΕΗ, δεν ήταν λίγες οι φορές που ανεβοκατέβασε τους διακόπτες παροχής ρεύματος, βυθίζοντας τη χώρα στο σκοτάδι, μόνο και μόνο για να «προασπίσει» τα στενά συντεχνιακά του συμφέροντα.
Φυσικά, όλα αυτά τις περιόδους που κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία.
Μέλος του ΠαΣοΚ απ’ το 1979, έδρασε στην οργάνωση «Ξεκίνημα», η οποία ήταν «εισοδιστική» φράξια εντός εκτός και επί τα αυτά του κινήματος.
Στη δεκαετία του ’80, διορίστηκε κι εκείνος στη ΔΕΗ - όπως χιλιάδες άλλοι πιστοί του «πράσινου ήλιου» κατέκλυσαν αν όχι κυρίευσαν τον δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ - και γρήγορα ανελκύστηκε στην συνδικαλιστική πυραμίδα.
Πριν από λίγο καιρό, την περίοδο που ήταν έντονη η συζήτηση για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, οι βουλευτές του ΠαΣοΚ, άκουσαν στα κινητά τους τηλέφωνα τον χαρακτηριστικό ήχο του εισερχομένου μηνύματος.
Αποστολέας ο Ν. Φωτόπουλος.
«Θα φτάσουμε στα άκρα! Θα ματώσουμε!»
Κι ύστερα άλλο.
«Θα πάνε φυλακή όσοι βάλουν υπογραφές»!
Ουδείς απ’ τους βουλευτές τον κατάγγειλε για τις απειλές.
Οι περισσότεροι στάθηκαν «κότες λειράτες», μπροστά στον συνδικαλιστή που τα γραφεία του κοσμούν τα πορτραίτα του Μαρξ, του Βελουχιώτη, του Τσε Γκεβάρα και του Ανδρέα Παπανδρέου!

Λίγο καιρό μετά, ήταν ο άνθρωπος που εν όψει της συνάντησης Μπιρμπίλη – τρόϊκας, πήγε στην είσοδο του υπουργείου κι… άδειασε τσουβάλια με λιγνίτη!
Αντίσταση στην Μπιρμπίλη, αντίσταση στο μνημόνιο, αντίσταση στην λογική και στον πολιτικό ρεαλισμό που επιβάλλει την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας απ΄ το μονοπώλιο της ΔΕΗ, για το οποίο απασχολούνται(;) 22.000 άνθρωποι!

Προφανώς, δεν τους έκανε καμιά εντύπωση η αντίστοιχη απελευθέρωση στις τηλεπικοινωνίες, που δημιούργησε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, αλλά και οικονομικότερων λύσεων για το κοινωνικό σύνολο.

Το τελευταίο «κτύπημα», έφθασε στη δημοσιότητα υπό τη μορφή ενός χαριστικού δανείου 500.000 ευρώ στην ΓΕΝΟΠ από την ΔΕΗ, με επιτόκιο, μόλις, 7%.
Ποιος δανείζεται σήμερα με επιτόκιο 7%;
Ο γίγαντας Φωτόπουλος!
Ποιος δανείζει, σήμερα με επιτόκιο 7%;
Η διοίκηση της ΔΕΗ.
Επιχειρήθηκε, μάλιστα να παραμείνει υπό το σκότος, αφού δεν αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα με τις ανακοινώσεις της ΔΕΗ.
Πολλοί, μίλησαν για δωράκι της διοίκησης της ΔΕΗ και του προέδρου της Α. Ζερβού, ο οποίος έχει συνταχθεί με τους συνδικαλιστές.
Ουδείς, φυσικά, αντέδρασε για το σκάνδαλο του χαμηλού επιτοκίου.
Η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, το μόνο που έκανε ήταν να ζητήσει εγγράφως εξηγήσεις, αλλά η ΔΕΗ το μόνο που απάντησε είναι ότι «όλα έγιναν σύννομα».

Πώς μπορούσε, άλλωστε, να κάνει διαφορετικά η υπουργός, όταν ο «άνθρωπος με τους διακόπτες» δηλώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι «μπήκα στο ΠαΣοΚ πριν 32 χρόνια για ν’ αλλάξουμε τον κόσμο;»…
Πώς μπορούσε να κάνει διαφορετικά αφού ο αρχισυνδικαλιστής εκτόξευε μύριες όσες απειλές, μέσα στο γραφείο της;
Έτσι, λοιπόν, ο Ν. Φωτόπουλος, εξακολουθεί να έχει τα χέρια στους διακόπτες και να απειλεί.
«Εμείς δεν διστάζουμε να πάμε φυλακή»!
Τελευταίο του «κτύπημα» οι απειλές ότι θα μπλοκάρει το αναπτυξιακό έργο της ΔΕΗ με τα φωτοβολταϊκά στην Κοζάνη, τα οποία χαρακτηρίζει…κομπρέσες που μας πλασάρουν!
Κι όλα αυτά όταν σε όλη την υφήλιο προσανατολίζονται σε νέες μορφές ενέργειας.
Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, είναι απορίας άξιο γιατί ο πρόεδρος δεν έγινε βουλευτής.
Τόσοι και τόσοι συνδικαλιστάδες «κόσμησαν» τα έδρανα του Κοινοβουλίου.
Γιατί όχι κι εκείνος;
Και μη χειρότερα ή διαφορετικά, Γιώργο προσοχή στον τεράστιο Φωτόπουλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου