Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η αριστερά και η κατά το δοκούν ηθική της!

Στις 18 Μαρτίου, δηλαδή πριν λίγες ημέρες, δημοσιεύθηκε στο "RedNotebook" ένα άρθρο του Νικόλα Σεβαστάκη, καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Η επικείμενη επέμβαση στη Λιβύη και η αριστερά».
Ο Νικόλας Σεβαστάκης, ο οποίος είναι ιδεολογικά
 προσκείμενος στη αριστερά, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Εδώ και εβδομάδες προσδοκούσα κάτι περισσότερο από ενδιαφέρουσες θεωρητικές αναλύσεις επί των αραβικών εξεγέρσεων. Περίμενα μια κινητοποίηση (Σ.Σ. εννοεί από την αριστερά) εναντίον της σφαγής στη Λιβύη, μια κινηματική παρουσία έξψ από την πρεσβεία της Τζαμαχιρίας, του Μπαχρέιν, της Υεμένης.
Θα ήθελα το αριστερό πάθος για την αφύπνιση των λαών της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής με την ίδια ένταση που έχει η ευαισθητοποίηση μας για τις στρατοκρατικές πρακτικές του Ισραήλ.
Θα ήθελα να τονιστεί καθαρότερα η ηθική – πολιτική συμπαράταξη με μια λαϊκή δημοκρατική δυναμική που ακόμα κι αν δεν ανταποκρίνεται στις προσφιλείς στον χώρο ταξικές και ιδεολογικές αφηγήσεις για την επιθυμητή εξέγερση, αποδεικνύει ότι η ιστορία διαθέτει ακόμα πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για τους ολιγαρχικούς κύκλους».

Αυτά εγράφησαν ως καρφιά στην καρδιά της αριστεράς, τις ώρες που ο Καντάφι έσφαζε τον λαό του και στα γιαταγάνια των εξεγερμένων απαντούσε με αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
Όλες αυτές τις ημέρες των σφαγών, η ελληνική αριστερά… μακακιζόταν και μάλιστα μετά των δυο χειρών.
Από μόνο του, αυτό το γεγονός είναι περίεργο, πολύ περισσότερο όταν κινητοποιεί το σύμπαν για υποθέσεις πολύ μικρού πολιτικού βεληνεκούς.
Η περίεργη σιωπή, ίσως να οφειλόταν στο γεγονός ότι ο Καντάφι είχε έντονο…αντιιμπεριαλιστικό παρελθόν.
Ίσως να οφειλόταν και στο γεγονός ότι ο…λατρεμένος της ελληνικής αριστεράς Ούγκο Τσάβες, ήταν ο μόνος από όλο τον πλανήτη που ετάχθη υπέρ του σφαγέα Καντάφι.

Μόλις, όμως, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποφάσισε την παγκόσμια κινητοποίηση εναντίον του αιμοσταγούς δικτάτορα, το ΚΚΕ άφησε τη μακακία και…τσουπ οργάνωσε το συλλαλητήριο της επόμενης Κυριακής στο Σύνταγμα!
Να και η Αλέκα με δηλώσεις:
«Όπως στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, με φύλλο συκής τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, γίνεται αυτή τη στιγμή μια ιμπεριαλιστική επέμβαση…που στρέφεται εναντίον του λαού της Λιβύης».

Δεν μας είπε, όμως, η Αλέκα εναντίον τίνος λαού στρέφονται οι βομβαρδισμοί του Καντάφι μέσα στην ίδια του τη χώρα;

Μετά την Αλέκα, τσουπ κι ο έτερος εταίρος του ελληνικού αριστερού παραλογισμού.
Παναγιώτης Λαφαζάνης με τ’ όνομα, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και επίδοξος αρχηγός έτερου σχηματισμού που βρίσκεται στα σκαριά μέσα από τις τάξεις του.
«Ο βρώμικος πόλεμος που είναι έτοιμη να εξαπολύσει η Δύση κατά της Λιβύης δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με τη διάσωση ανθρώπων και τη δημοκρατία, αλλά αφορά τον ληστρικό έλεγχο των πετρελαίων της γειτονικής χώρας και τον έλεγχο των εξεγέρσεων και των εξελίξεων στον αραβομουσουλμανικό κόσμο. Συνιστά ντροπή για τη χώρα μας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε να συμμετάσχει και μάλιστα για πρώτη φορά τόσο ενεργά και με τόσα στρατιωτικά μέσα, στην πρώτη γραμμή των πρόθυμων “ιεράκων” στον βρώμικο πόλεμο κατά της Λιβύης».

Η αριστερά στο τόπο μας, το έχουμε ξαναγράψει, λειτουργεί λες και απευθύνεται σε ηλιθίους ή αμνήμονες. Θεωρεί ότι η ηθική μπορεί να κόβεται κα να ράβεται στα δικά της μέτρα και κάθε φορά κατά το δοκούν και εγκαλεί τους πάντες για ανηθικότητα!

Έλεος!
Διαθέτουμε και νου και κρίση.
Κάτι, που όπως φαίνεται, διαθέτουν και δικά της στελέχη, όπως ο καθηγητής Νικόλας Σεβαστάκης, στο κείμενο που δημοσιεύουμε στην αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου