Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Συγχωνεύονται ANT1 και ALPHA;

Ραγδαίες εξελίξεις
 και στα έντυπα ΜΜΕ,
με την αναμενόμενη κατάργηση
δημοσίευσης ισολογισμών

 Γράψαμε και προσφάτως (όρα 24 Μαρτίου «Επιχειρούν τον απόλυτο έλεγχο της TV»), ότι το τηλεοπτικό τοπίο είναι ιδιαιτέρως θολό και προωθούνται
 κυβερνητικές πρωτοβουλίες, με σκοπό τις συνεργασίες, δηλαδή συγχωνεύσεις καναλιών. Φυσικά, απώτερος σκοπός, ο απόλυτος έλεγχος της ενημέρωσης.

Η επιβεβαίωση του grpost, μάλλον δεν θα αργήσει να έρθει.
Μαθαίνουμε, ότι οι ιθύνοντες των ελληνικών τηλεοπτικών δικτύων βρίσκονται στο τελικό στάδιο επαφών, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα «μνημόνιο συναντίληψης» για να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης.

Ταυτοχρόνως, υπάρχει προσέγγιση – μερικοί ομιλούν και για αρχική συμφωνία -  μεταξύ του ΑΝΤ1 και του ALPHA, σε πλαίσιο συνεργασίας και οικονομιών κλίμακος, με προοπτική την συγχώνευση των δυο σταθμών.
Το εγχείρημα, έχει την ενθάρρυνση του Μεγάρου Μαξίμου και ήδη ο Τηλέμαχος Χυτήρης προωθεί νομοθετικές ρυθμίσεις που θα το θωρακίζει νομικά και θεσμικά, ούτως ώστε να μην προκύψουν ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού, όπως επιβάλλει η κοινοτική νομοθεσία.

Οι εξελίξεις στα ΜΜΕ, προβλέπονται ραγδαίες.
Ήδη, σήμερα ανέστειλε το «ζωντανό» του πρόγραμμα το ALTER, ενώ δραματικές θα είναι οι συνέπειες για εκατοντάδες εφημερίδες (τοπικές ή πανελλαδικές) από την σχεδιαζόμενη άρση της υποχρεωτικής δημοσίευσης ισολογισμών και του αγγελιόσημου.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι εκατοντάδες τοπικές εφημερίδες εκδίδονται μόνο και μόνο για τη δημοσίευση ισολογισμών, αφού ο νόμος αναφέρει για υποχρεωτική δημοσίευση ΚΑΙ σε τοπική εφημερίδα, για όσες επιχειρήσεις έχουν έδρα εκτός των ορίων του Δήμου Αθηναίων.
Σε ότι αφορά τις τιμές δημοσίευσης ισολογισμών σε τοπικές εφημρίδες, όπως αναφέρουν στοιχεία του ΕΒΕΑ, του Συνδέσμου Εξαγωγέων, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, συχνά ξεπερνούν τις τιμές ολοσέλιδης διαφήμισης σε μεγάλη πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου