Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Κάτω από το 20% η Νέα Δημοκρατία!

Επί του πιεστηρίου

3,1% μπροστά το ΠαΣοΚ,
απόψε οι αναλύσεις της Metron
Αργά το βράδυ θα δημοσιευθούν αναλυτικά οι τριμηνιαίες τάσεις της Metron Analysis, που εμφανίζουν εντυπωσιακές αλλαγές, αφού τα δυο κόμματα εξουσίας συγκεντρώνουν μαζί,
 μόλις το 43% των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος.
Συγκεκριμένα:
Πρώτο κόμμα εμφανίζονται οι…αναποφάσιστοι, που αγγίζουν το 33%!
Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει πτώση της τάξης 3,2%, αφού στη νέα έρευνα καταμετράται με 22,9%, έναντι 26,1% του προηγούμενου τριμήνου.
Εντυπωσιακά αρνητική είναι η πτώση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν καταφέρνει να εκμεταλλευτεί την ραγδαία πτώση του κυβερνώντος κόμματος, συγκεντρώνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της ποσοστό κάτω του 20%. Στη νέα έρευνα καταμετράται με 19,8% από 21% που είχε στην προηγούμενη.
Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ είναι στο 7,1%(από 8,7%), ο ΛΑΟΣ φτάνει το 6,8%(από 5,1%), ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 3,9%(από 3,3%), οι Οικολόγοι Πράσινοι περνούν το όριο εισόδου στη βουλή, καταγράφοντας 3,3%(από 2,8%), η Δημοκρατική Συμμαχία είναι στο 2% και η Δημοκρατική Αριστερά στο 1,1%. 
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία από την έρευνα, αλλά και μόνο αυτά που διέρρευσαν, αρκούν για να ξεκινήσει νέος κύκλος εσωκομματικών τριβών (στα κόμματα εξουσίας), αναλύσεων και φυσικά σεναρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου