Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Μασκαραλίκια Καμίνη!

Ζήτησε χρήματα
για να ταφεί ο Μανώλης Ρασούλης!

Σ’ αυτόν τον τόπο που είθισται να λέμε ότι ο νεκρός δεδικαίωται, σ’ αυτόν τον τόπο που γεννήθηκε ο πολιτισμός, ο δήμαρχος των Αθηναίων, στη σκιά της Ακρόπολης, έδειξε πρωτοφανή ασέβεια στο πρόσωπο του εκλιπόντος Μανώλη Ρασούλη.
Ο δήμαρχος που από τις πρώτες ημέρες της θητείας του δείχνει καθημερινά πόσο ανεπαρκής είναι, αυτή τη φορά δια στόματος της γραμματέως του, αρνήθηκε
 την τιμητική ταφή στο Α’ Νεκροταφείο του Μανώλη Ρασούλη.
Γεγονός που αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για τον Καμίνη!
Ντροπή για την Αθήνα!
Ντροπή για το υπουργείο Πολιτισμού!
Ντροπή για όλους τους εμπλεκόμενους στη θλιβερή υπόθεση, που θα τους κυνηγά, όχι μόνο στην προβλεπόμενη μικρή τους θητεία, αλλά και στον ιδιωτικό τους βίο.

Ο Ρασούλης, μπορεί να μην τους ήταν αρεστός, όπως και σε κάθε κυβερνητικό, επειδή ο λόγος του – προφορικός και ποιητικός – τους ενοχλούσε επί πολλά χρόνια.
Μπορεί κι εμείς να διαφωνούσαμε με όλες τις πολιτικές του θέσεις.
Ουδείς, όμως, μπορεί να αγνοεί την πνευματική του προσφορά στον τόπο.
Ο Καμίνης, λοιπόν, την αγνόησε.
Κι όταν η ΑΕΠΙ (Ελληνική εταιρεία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας), η οποία είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει τα διαδικαστικά της κηδείας, έθεσε προφορικό αίτημα στον Δήμο Αθηναίων, για να λάβει άδεια ταφής στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, συνάντησε τον κύριο ανάλγητο, τον κύριο ζήτουλα, τον κύριο μικρό.
Η γραμματέας του δημάρχου Καμίνη (δεν αναφέρουμε το όνομά της για ευνόητους λόγους), προφανώς όχι με δική της πρωτοβουλία αλλά κατόπιν εντολών, απάντησε στην ΑΕΠΙ ότι για να δοθεί άδεια ταφής πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 1.863,94 (!!!!) ευρώ.
Στην άποψη της εκπροσώπου της ΑΕΠΙ ότι κάτι τέτοιο αποτελεί προσβολή στο έργο και στη μνήμη του καλλιτέχνη, η γραμματέας του Καμίνη απάντησε με απίστευτο κυνισμό, ότι απαλλάσσονται των χρημάτων για ταφή μόνο οι άστεγοι και οι άποροι.

Μασκαραλίκια του αισχίστου είδους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου