Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Να πουληθούν ΔΕΚΟ και γη!

Στην Ελλάδα της αριστερής νοοτροπίας, της αριστερής κουλτούρας,  των αναρίθμητων αριστερών προπαγανδιστικών μηχανισμών και της αριστερής συνείδησης, αποτελεί ταμπού οτιδήποτε αφορά το δημόσιο.
Έτσι και πειραχτεί μια τρίχα από το κεφάλι κάποιου κρατικοδίαιτου, μπορεί να ξεκινήσει πόλεμος, να καεί η Αθήνα, να φτάσει το «κακό»
 στις Βρυξέλλες, να περάσει τον Ατλαντικό, να κλονιστούν οι διεθνείς αγορές και να κλυδωνιστεί η παγκόσμια ειρήνη.
Για να φτάσουμε σ’ αυτή την αρρωστημένη κατάσταση συνετέλεσαν πολλοί και πολλά, ακόμη κι η Νέα Δημοκρατία, η κατ’ εξοχήν έκφραση του φιλελευθερισμού στη χώρας μας!
Κακά τα ψέματα, η Νέα Δημοκρατία, συνετέλεσε κι εκείνη στη διαμόρφωση της αριστερής κρατικιστικής αντίληψης των Ελλήνων.
Ουδόλως αντέδρασε όταν η αριστερά κι η κεντροαριστερά διαμόρφωναν τέτοιες συνειδήσεις και νοοτροπίες, επί πολλά χρόνια.
Ουδόλως έδωσε μάχη για τις ιδέες της.
Κι εκτός αυτών, υπέθαλψε το κηφηναριό, βόλεψε ή επιχείρησε να βολέψει δικά της παιδιά, κυνήγησε κι εκείνη την επιχειρηματικότητα, είτε μέσω της φορολογίας είτε μέσω της διατήρησης των διαφθαρμένων και αναποτελεσματικών γραφειοκρατικών μηχανισμών.
Σήμερα δε, δεν εγγυάται κανένας ότι έχει αλλάξει νοοτροπία, πολύ περισσότερο όταν δεν αποδεικνύει κάτι χειροπιαστό στην πράξη, ενώ επιδίδεται μετά μεγάλης προσοχής στη διατήρηση των κεκτημένων του δημοσίου και των υπαλλήλων του.

Σήμερα, όμως, ο προσανατολισμός των πραγμάτων είναι σαφής.
Δεν μπορούμε να ζούμε όπως ζούσαμε, δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε, δεν μπορούμε να ζούμε άλλο με δανεικά.
Κι αν η κυβέρνηση παλινωδεί μεταξύ της αναγκαιότητας και των δογματισμών των στελεχών της, αν η αριστερά εξακολουθεί να πνίγεται στην ανυπαρξία των προτάσεών της για λύσεις, ο φιλελεύθερος χώρος οφείλει να ξαναπάρει τα ηνία του σχεδιασμού του μέλλοντος.
Το έπραξε και δικαιώθηκε σε όλες τις μεγάλες καμπές της ιστορίας της και της Ελλάδας.
Οφείλει να το πράξει πάλι.
Χωρίς κολλήματα, χωρίς ταμπού, χωρίς αγκυλώσεις, που στο κάτω κάτω της γραφής δεν την εκφράζουν.

Προκαλεί εντύπωση, η παθητικότητα αν όχι άρνηση του συνόλου του πολιτικού κόσμου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, κυρίως από τον φόβο του πολιτικού κόστους.
Όμως, είναι παντελώς λάθος να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση (πώληση) της δημόσιας γης ως ένα γεγονός που μας επεβλήθη ή ως ένα γεγονός που μας προσβάλλει.
Το σύνολο των Ελλήνων, μόνο να ωφεληθούν έχουν, αν πουληθούν οι ΔΕΚΟ, οι οποίες στα χέρια του δημοσίου είναι προβληματικές και εστίες διαφθοράς και διακρίσεων.
Το σύνολο των Ελλήνων, μόνο να ωφεληθούν έχουν αν αποκρατικοποιηθούν όσα πρέπει.
Επί παραδείγματι, αν πουληθεί η ΔΕΗ και απελευθερωθεί η ενέργεια, 
αν γίνουν ιδιωτικές οι συγκοινωνίες της Αθήνας, όπως είναι σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, αν σταματήσουν να εκβιάζονται από τα λογής λογής κομματόσκυλα και τους γελοίους συνδικαλιστές της συμφοράς, αν ακόμη και οι κρατικοί εισπρακτικοί μηχανισμοί (εφορίες) περάσουν στα χέρια υπεύθυνων ιδιωτών.
Σε τελική ανάλυση ποιο ήταν το όφελος των Ελλήνων από την πολύχρονη προβληματική κατάσταση της υπερχρεωμένης Ολυμπιακής;
Τι κέρδισαν οι Έλληνες από την κρατική υπόσταση της πλέον χρεωμένης ΔΕΚΟ της Ευρώπης, του ΟΣΕ;
Τι κερδίζουν οι Έλληνες, από την εμμονή της κυβέρνησης (όρα Μπιρμπίλη και συνδικαλιστές της ΔΕΗ) από την μη πώλησή της και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας;
Τα παραδείγματα της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, στις οποίες ο ανταγωνισμός δημιουργεί καθημερινά νέα πακέτα φθηνότερων λύσεων, είναι χαρακτηριστικά.

Όσο για τα περιβόητα φιλέτα, τα οποία φυλάμε ως ταμπού, αναξιοποίητα και καταπατημένα, δεν καταλαβαίνω την υστερία να συνεχίσουμε να τα έχουμε έτσι.
Ειλικρινά, δεν είναι κατανοητή
Το σύνολο των Ελλήνων, μόνο να ωφεληθεί θα έχει, αφού η πώληση ή η αξιοποίηση τους, θα δημιουργήσει ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, φορολογικά έσοδα κλπ.

Τέλος, δεν μπορώ να κατανοήσω το πλέον χαζό επιχείρημα των βολεμένων που αντιδρούν και των αγκυλωμένων συνοδοιπόρων τους, ότι έτσι μειώνεται η εθνική μας κυριαρχία.
Δηλαδή, με το σπίτι που έχουμε στην κατοχή μας εσείς ή εγώ ή ο οποιοσδήποτε αλλοδαπός, μειώνουμε την εθνική κυριαρχία του τόπου μας;
‘Η, αν αξιοποιηθεί ή πουληθεί το Ελληνικό, θα πάψει να ανήκει στην ελληνική επικράτεια;
Σε τελική ανάλυση και ανοιχτόμυαλη προσέγγιση, θα δημιουργήσει ανάπτυξη κι από τα έσοδα (πώλησης και λειτουργίας) θα μειώσει την εξάρτηση της Ελλάδας από τους δανειστές της.

Μπορούμε όλα αυτά να τα δούμε με καθαρό μυαλό;
Ίδωμεν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου