Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Είναι επικίνδυνη!

Η Τίνα βάφτισε natura
τη βιομηχανική περιοχή Δράμας!

Όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, η Τίνα Μπιρμπίλη …ξανακτύπησε! Βάφτισε natura τη βιομηχανική περιοχή Δράμας, η οποίαnatura, ουσιαστικά οδηγείται μαθηματικά σε πλήρη καταστροφή, με απρόβλεπτες συνέπειες.
 επί δεκαετίες είναι εγκατεστημένη στη συγκεκριμένη περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ακριτική περιοχή. Ήδη στην Δράμα προγραμματίζονται κινητοποιήσεις, ενώ η πόλη που μαστίζεται από τεράστια ανεργία «βράζει» κατά της κυβέρνησης, αφού με τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως
Αναλυτικά ο δήμαρχος Δράμας αναφέρει στην επιστολή που έστειλε σήμερα, στην προστατευόμενη του πρωθυπουργού:
«Με την παρούσα επιστολή μας σας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και ταυτόχρονα την έντονη δυσφορία  και αγανάκτησή μας για την τυχαία ή μη ένταξη της Βιομηχανικής Περιοχής Δράμας  στην ζώνη ΖΕΠ GR1140009 Ειδικής Προστασίας του Δικτύου Natura 2000. 
Πρόκειται για μια ΒΙ.ΠΕ χαρακτηρισμένη εδώ και 38 χρόνια σύμφωνα με τα ΦΕΚ, Κ86Α/11-4-73, ΦΕΚ626Β/21-8-74, ΦΕΚ4238/22-4-75, ΦΕΚ319Α/17-1-77, ιδιοκτησίας ΕΤΒΑ, στην οποία δραστηριοποιείται ο μεγαλύτερος αριθμός των μεγάλων βιομηχανιών και βιοτεχνιών της Δράμας με εκατοντάδες θέσεις εργασίας.
Προφανώς αντιλαμβάνεστε, ότι με την επικαιροποίηση των ΖΕΠ,  εκατοντάδες επιχειρήσεις βρίσκονται στον αέρα, τόσο για την ανανέωση ή επέκταση αδειών, όσο και για τις εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων καθώς και για τις υλοποιήσεις επενδυτικών σχεδίων. Ταυτόχρονα όλες οι αδειοδοτήσεις λειτουργίας για νέες επιχειρήσεις έχουν παγώσει.
Αν μη τι άλλο είναι τελείως αδιανόητο και επιπόλαιο σε μια περίοδο όπου οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας είναι το ζητούμενο, να εκδίδονται αποφάσεις που καταστρέφουν υφιστάμενες χαρακτηρισμένες βιομηχανικές περιοχές. Επιπλέον, ακόμη κι αν αυτό αποτελεί  παράβλεψη, είναι εγκληματικό
Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς είναι δυνατόν μια χαρακτηρισμένη από το 1973 Βιομηχανική Περιοχή, η οποία λειτουργεί αδιάκοπα, έχει δεχθεί στον χώρο της επιχειρήσεις που υποχρεώθηκαν να μετεγκατασταθούν από άλλες περιοχές λόγω όχλησης, που έχει γίνει σημείο αναφοράς επενδύσεων μέσα από την χρηματοδότηση των Αναπτυξιακών Νόμων και των κοινοτικών πλαισίων στήριξης, που αποτελεί ιδιόκτητη περιουσία της ΕΤΒΑ-Πειραιώς, όπου πωλούνται οικόπεδα σε ψηλές τιμές και ταυτόχρονα υπάρχουν προτάσεις για την βελτίωση τόσο των υποδομών της όσο και του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της, σήμερα να χαρακτηρίζεται ζώνη Natura με μια απαράδεκτη απόφαση.       
Κυρία Υπουργέ, όλα αυτά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από αυτή την απόφαση, μας βάζουν σε σκέψεις και απορίες. Και ίσως είμαστε και μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο.
Δεν μας απασχολεί ποιος έχει την ευθύνη. Μας απασχολεί η ουσία και γι’ αυτό, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, για να σωθούν οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας, θα πρέπει να διορθώσετε άμεσα το λάθος που έγινε γιατί δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου και να εξαιρέσετε την ΒΙ.ΠΕ Δράμας από τις περιοχές Natura.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου