Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ο Δημαράς θα πορευθεί με…φθαρμένα ρούχα…

Μπορεί να είχε ουσιαστική παρουσία στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ως επιλογή κάποιων ψηφοφόρων, ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές, αλλά είναι σαφές ότι ο συμπαθής (κατά τα άλλα) Γιάννης Δημαράς, επ’ ουδενί μπορεί να «παίξει» τον ρόλο ηγέτη ενός κόμματος.
Αφ’ ενός στερείται ηγετικών χαρακτηριστικών και αφ’ ετέρου όσα πιστεύει
 δεν έχουν καμιά σχέση με τη σύγχρονη πραγματικότητα και τις απαιτήσεις της.
Με μηρυκασμούς του χθες δεν μπορεί κανένας να συναντήσει το αύριο.
Άλλωστε, δεν πρέπει να λησμονείται, ότι ο Γιάννης Δημαράς εκφράζει σαφείς αριστερόστροφες τάσεις που αποζητούν την προσήλωση στο πάλαι ποτέ βαθύ ΠαΣοΚ, από τις πολιτικές του οποίου έχουμε οδηγηθεί στη σημερινή κατάσταση.
Επιπλέον, είναι σαφές, ότι τα ονόματα των προσώπων που διαρρέονται ότι θα τον ακολουθήσουν στο εγχείρημά του με το κόμμα «Άρμα Πολιτών», μόνο ελπίδα και προοπτική δεν δημιουργούν.
Δηλαδή, τι μπορούν να προσθέσουν στο πολιτικό σκηνικό οι παντελώς …απαρχαιωμένοι και εκτός Βουλής σήμερα, Νίκος Γαλανός, Στάθης Παναγούλης, Παν. Σγουρίδης, Ευτύχης Κοντομάρης, Νίκος Έξαρχος και κάποιοι άλλοι ξεχασμένοι και προσηλωμένοι στη δεκαετία του ΄80;
Μπορεί κάποιοι στον φιλελεύθερο χώρο να επιχαίρουν από την αναμενόμενη αποδυνάμωση(;) του κυβερνητικού κόμματος, αλλά είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα και οι στιγμές που διανύουμε δεν προσφέρονται για προσωπικά τερτίπια και μάλιστα ξεπερασμένα.
Νομίζουμε, ότι η δημοσιογραφία έχει περισσότερη ανάγκη τον Γιάννη Δημαρά απ’ ότι η πολιτική.
Παρ’ όλα αυτά, η ανακοίνωση του νέου κόμματος, έχει προγραμματιστεί για τις 14 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου