Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Με «όπλο» τον Φαήλο «πυροβολούν» Σαμαρά

Γράφει ο Ρεπόρτερ
του  statesmen.gr

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατάφερε-«συνεπικουρούμενος» από τον Φαήλο Κρανιδιώτη- να κάνει τη δουλειά του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον ίδιο και τα συμφέροντα του κόμματός του. Σε μια συζήτηση που αφορούσε στο μέλλον της χώρας, επικαλούμενος ένα
 τελευταίο άρθρο του επικεφαλής του Δικτύου 21, επιχείρησε να στριμώξει πολιτικά τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πήρε αποστάσεις από το άρθρο του πρώην στελέχους-προερχόμενου από την ομάδα του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στο ΠΑΣΟΚ- της Πολιτικής Άνοιξης, τονίζοντας ότι,  αφενός δεν ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αφετέρου δεν έχει καμία επίσημη θέση στο κόμμα. Και όπως είπε χαρακτηριστικά, «αλίμονο αν πρέπει να απαντάμε για οποιοδήποτε άρθρο γράφεται οπουδήποτε».
Αυτό ήθελε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μαζί με μια κόντρα η οποία ελπίζει ότι θα περιχαρακώσει το κόμμα του, αναχαιτίζοντας την όποια μελλοντική προοπτική «μετανάστευσης» ψηφοφόρων του προς τη Νέα Δημοκρατία. Επέλεξε να χτυπήσει το «ευαίσθητο σημείο» εκείνων των στελεχών τα οποία θεωρούν ότι, η αρθρογραφία του κ. Κρανιδιώτη «υπονομεύει» την προσέγγιση των μετριοπαθών ψηφοφόρων, ενώ ταυτόχρονα «σπρώχνει» τη Νέα Δημοκρατία προς τα δεξιά, κυρίως σ’ ένα κοινό στο οποίο απευθύνεται ο ΛΑΟΣ.
Σ’ αυτό το πλαίσιο το τελευταίο άρθρο του Πειραιώτη δικηγόρου έδωσε την ευκαιρία στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να επιτεθεί στον κ. Σαμαρά, και όπως ήταν φυσικό δεν την άφησε να πάει χαμένη. Ασφαλώς το λογοπαίγνιο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας περί «ΛΑΟΥ και ΛΑγΟΥ» είχε τη σημασία του, αλλά σε καθαρά επικοινωνιακό επίπεδο είναι πλέον εμφανές ότι, ο κ. Σαμαράς «χρεώνεται» το προσωπικό στιλ ενός ανθρώπου -που είναι αλήθεια- ότι δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο στο κόμμα. Επιπλέον υποχρεώνεται κάθε φορά να παίρνει θέση για άρθρα που δεν απηχούν σε καμία περίπτωση τις θέσεις του απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις που αφορούν την ευρύτερη παράταξη της Κεντροδεξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου