Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ριπές Πάγκαλου κατά ΣΥΡΙΖΑ!

Με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ανοίγει νέο μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το καθηγητικό κατεστημένο για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια.
Τον κατηγορεί, μάλιστα, ότι υποκινεί τα επεισόδια αποδοκιμασίας κατά πολιτικών, ενώ τονίζει ότι «…οι 25 που είχαν διαδηλώσει υπέρ της “17 Νοέμβρη”, σήμερα παίζουν με τον ΣΥΡΙΖΑ»!

Αναλυτικά, η ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Νίκο Χασαπόπουλο:

-   Κύριε Πάγκαλε, που μπορούν να οδηγήσουν τέτοια φαινόμενα
Τέτοια φαινόμενα στερούν από τους πολίτες και από τον εκπρόσωπό τους τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν χωρίς ενδιάμεσους. Απομονώνουν τους πολιτικούς, καταργούν το δικαίωμα των πολιτών να μπορούν να μιλήσουν μαζί τους και να τους ρωτήσουν, να πάρουν απαντήσεις. Σε μια εποχή που η δημοκρατία έχει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη της άμεσης επαφής μεταξύ πολιτικών και πολιτών, ελάχιστες αλλά δυναμικές και αποφασισμένες μειοψηφίες θέλουν να μας οδηγήσουν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.
Όσα λένε, όσα κάνουν, η ιδεολογία και η πρακτική τους είναι ένας προάγγελος για την εισαγωγή στην τρομοκρατία.

-         Δηλαδή, αυτό που συνέβη στο Παρίσι το θεωρείτε «προάγγελο για την εισαγωγή στην τρομοκρατία;
Στο Παρίσι δεν πήγα για να μιλήσω. Πήγα απλώς για να τιμήσω τον Κώστα Γαβρά. Αυτή η μικρή ομάδα με χυδαίες κραυγές, ύβρεις και υπό την απειλή βίας δεν στράφηκε εναντίον του δικαιώματός μου να μιλήσω αλλά εναντίον του δικαιώματός μου να παρίσταμαι, δηλαδή να υπάρχω, ως ένδειξη τιμής για ένα μεγάλο Έλληνα.
Απαίτησαν, δηλαδή, σε μια πολιτιστική εκδήλωση να μην παρίσταται ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης γιατί γι’ αυτούς ήταν μια «πρόκληση».
Επέβαλαν τη διάλυση της εκδήλωσης με τη βία.

-         Κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δυνατόν ένα μικρό κόμμα να μπορεί να οργανώνει τέτοια επεισόδια σε τέτοια έκταση;
Πόσοι νομίζετε ότι χρειάζονται για να οργανωθούν τέτοια επεισόδια; Πέντε δέκα άτομα και ένα κινητό τηλέφωνο φθάνουν για να δημιουργήσουν το μιντιακό γεγονός που χρειάζεται.
Αυτή άλλωστε είναι ακριβώς η λογική των ακτιβιστών.
Θυμάστε πριν από λίγα χρόνια ποιοι και πόσοι είχαν διαδηλώσει υπέρ της «17 Νοέμβρη»; Ζήτημα είναι αν ήταν 25 άτομα. Σήμερα αυτοί παίζουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας με τους 300 λαθρομετανάστες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία παίρνει 3% αλλά σε συγκεκριμένους χώρους αποτελεί πλειοψηφία ή ακόμη και τη μοναδική φωνή.

-         Πώς, δηλαδή συμβαίνει αυτό;
Ο Συνασπισμός εξαρχής υπήρξε ως ένα κόμμα της ελίτ διανόησης, γι αυτό τρέφει βαθύ ταξικό μίσος τόσο για το ΚΚΕ όσο και για το ΠαΣοΚ.
Μεταξύ του διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πανίσχυρος.
Σε δεκάδες τμήματα αποτελεί την πλειοψηφία, ενώ υπάρχουν άλλα τμήματα, όπως στο Πάντειο, όπου όλοι οι καθηγητές ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να τσακώνονται μεταξύ τους οι συνιστώσες και να καταλήγουν να δέρνει ο ένας τον άλλον.
Νομίζετε ότι είναι τυχαίο ότι η ιστοσελίδα indymedia, που αποτελεί τον δικτυακό τόπο μέσω του οποίου οργανώνονται και επιτίθενται όλοι αυτοί οι “λεβέντες”, λειτουργεί μέσα στο Πολυτεχνείο;
Γιατί ξεκίνησαν από τη Κρήτη οι λαθρομετανάστες και όχι από κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδας;
Μα γιατί εκεί υπάρχει το Πολυτεχνείο Κρήτης, το ίδρυμα με το απόλυτο ρεκόρ καταλήψεων, εκεί από όπου ξεκίνησε η μόδα να χτίζουν τις πόρτες των γραφείων όσων καθηγητών δεν τους έκαναν τα χατίρια.
Όλα αυτά, όταν δεν γίνονται από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν την πλήρη πολιτική του κάλυψη και βέβαια στο παρασκήνιο υπάρχουν πάντα καθηγητές που τους προστατεύουν, τους καθοδηγούν και τους βοηθούν να περάσουν μαθήματα, να κάνουν μεταπτυχιακά και βέβαια να μπαίνουν σε ερευνητικά προγράμματα για να πληρώνονται.
Τζάμπα επαναστάσεις δεν γίνονται.
Επίσης, όλοι ξέρουν ότι σε κάθε πανεπιστήμιο υπάρχει ένας χώρος τον οποίο έχουν καταλάβει διάφορες τέτοιες ομάδες και έτσι έχουν δωρεάν στέγη, νερό, ρεύμα, τηλέφωνα, υπολογιστές, εκτυπώσεις κλπ.
Δεν λέω κάτι καινούργιο.
Όσοι έχουν σχέση με πανεπιστήμια τα γνωρίζουν όλα αυτά πολύ καλά.

-         Και οι καθηγητές;
Οι καθηγητές τα ξέρουν πρώτοι και καλύτεροι αλλά φοβούνται ακόμη και να μιλήσουν γιατί ζουν υπό το καθεστώς απειλής, αλλά και γιατί θέλουν ψήφους για την εκλογή τους στα διάφορα αξιώματα.
Αυτές όλες οι επαναστατικές ομάδες των πέντε –δέκα ατόμων οργανώνονται και λειτουργούν χρησιμοποιώντας τα χρήματα των φορολογουμένων που το κράτος δίνει στα πανεπιστήμια.
Έτσι, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% είναι ικανός να οργανώνει αποδοκιμασίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού όπου φοιτούν Έλληνες.
Επίσης οι ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίζονται ποτέ με το όνομα του πολιτικού τους χώρου.
Τη  μια είναι πρωτοβουλία αλληλεγγύης, την άλλη ομάδα στήριξης, την άλλη ομάδα πολιτών για την προστασία της τάδε παραλίας, την επομένη είναι μια συσπείρωση.
Εκατό ονόματα σε εκατό διαφορετικές οργανώσεις που τελικά σε όλες περιφέρονται τα ίδια 2-30 άτομα.
Έτσι όμως, δίνουν την εντύπωση ότι είναι πολύ περισσότεροι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου