Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Η Τίνα σχεδιάζει, η Αθήνα …στενάζει!

Οι φιλοδοξίες της Τίνας Μπιρμπίλη, συμφώνως με τις πληροφορίες δεν είναι ιδιαιτέρως μεγάλες.
Κάποιοι, μάλιστα, που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν περισσότερα, λένε ότι της είναι αδιάφορο αν θα πολιτευθεί ή όχι.
Γι αυτό, ίσως, έχει ανοίξει μέτωπα με όσους μιλάνε ελληνικά, εκτός από κάποιους ακτιβιστές που ενδιαφέρονται για τους κορμοράνους, τα λυθρίνια και την…κυρία καβουρίνα που βγήκε τσάρκα στη Ραφήνα.
Δεν υπάρχει βουλευτής
 του ΠαΣοΚ που να μην έχει τσακωθεί μαζί της, δεν υπάρχει δήμαρχος, δεν υπάρχει κανένας.
Κι όμως, παραμένει στην καρέκλα της, λόγω και της…τυχαίας γνωριμίας της με τον Γιώργο Παπανδρέου στο…γυμναστήριο.

Χωρίς, λοιπόν, φανερές (προς το παρόν) προσωπικές φιλοδοξίες και την ασυλία που απολαμβάνει από τον πρωθυπουργό, έχει τη δυνατότητα να γράφει τους πάντες εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Τώρα, αφού…έλυσε έκανε όλα τα χατίρια στους κρατικοδίαιτους της ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ, αφού έκανε άνω κάτω ολόκληρες περιοχές με την άρνησή της στην ανάπτυξη, αφού αντιδρά ακόμη και στην αξιοποίηση του Ελληνικού, έρχεται να αλλάξει το κέντρο της Αθήνας.
Τα σχέδια, μάλιστα, της υπουργού Περιβάλλοντος για το κέντρο της Αθήνας είναι μεγαλεπήβολα και ίσως να ήταν αποδεκτά, αν δεν υπήρχαν κάποιοι σημαντικοί παράγοντες να τα ακυρώνουν πριν ακόμη εφαρμοσθούν.

Θέλει να κάνει την Πανεπιστημίου πεζόδρομο, με στόχο την ανάπτυξη στο κέντρο της Αθήνας, για να επιτευχθεί η ενίσχυση της κατοικίας και οι νέες επαγγελματικές δραστηριότητες, δεδομένου ότι οι παλιές φθίνουν.
Γιατί, όμως, οι παλιές δραστηριότητες φθίνουν και οι κατοικίες απαξιώνονται;
Δυο είναι τα βασικά αίτια.
  1. Οι καθημερινές πορείες του κάθε πικραμένου.
  2. Η αλλοίωση του κοινωνικού ιστού του κέντρου από την επιδρομή των παράνομων μεταναστών.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 2010, το κέντρο της Αθήνας έκλεισε 498 φορές (από στοιχεία της Αστυνομίας) και η ανεργία στην περιοχή κορυφώθηκε.
Κι είναι φυσικό, αφού το κλείσιμο του κέντρου 498 φορές, συνέβαλε στο λουκέτο πολλών εμπορικών επιχειρήσεων (σε συνδυασμό με την κρίση), ενώ αποθάρρυνε χιλιάδες τουρίστες να το επισκεφθούν.
Σημειωτέον, ότι έξι από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της πόλης, έκλεισαν!

Είναι δεδομένο, ότι αν δεν υπήρχαν αυτά τα δυο δεδομένα, το κέντρο θα είχε άλλη εικόνα κι άλλα χαρακτηριστικά και ίσως τα σχέδια της Τίνας Μπιρμπίλη να ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμα.
Τώρα, όμως, με την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου που σχεδιάζεται, όλα θα γίνουν χειρότερα.
Οι πορείες των κάθε πικραμένων θα διευκολυνθούν, ενώ οι λαθρομετανάστες θα μετοικήσουν εκεί και θα ξαπλώνουν σε κάθε γωνιά του πεζοδρόμου, απλώνοντας την πραμάτεια του παραεμπορίου σε κάθε γωνιά.
Το αποτέλεσμα θα είναι, εκτός από το Μοναστηράκι, την Ομόνοια και τους γύρω τους δρόμους, να μεταφερθεί το αφρικανοασιάτικο παράνομο στοιχείο ΚΑΙ στη βιτρίνα της πόλης.
Το αποτέλεσμα θα είναι, οι πορείες και οι διαδηλώσεις να γίνονται στην Ακαδημίας και τη Σταδίου, γιατί κανένας δεν θα πάει να διαδηλώσει εκεί που δεν θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η δημιουργία μεγαλύτερου χάους στην Αθήνα, μάλλον είναι δεδομένη.

Γι αυτά, η Μπιρμπίλη και η κυβέρνηση δεν λένε κουβέντα.
Τι σκέφτονται, τι θα κάνουν, πως θα επέμβουν.
Μόνο ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, όπως και ο προκάτοχός του, έβαλαν το χέρι επί τον τύπο των ήλων.
Ο δε σημερινός δήμαρχος έθεσε το ζήτημα των πορειών και των διαδηλώσεων στην επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής λέγοντας:
«Το κέντρο έχει λυγίσει από το παραεμπόριο και τις πορείες. Προτείνω το επιτρέπειν να συναθροίζεται ο κόσμος στη βάση του Συντάγματος. Όλοι πρέπει να έχουν ένα μέτρο και να κατευθύνονται στο πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας».

Έχετε καμιά ψευδαίσθηση ότι θα εισακουσθούν τα λόγια του και κυρίως εκείνα που αναφέρουν ότι «πρέπει να υπάρχει μέτρο»;
Προσωπικά δεν έχω καμία.
Γιατί, εκτός των άλλων και της ασυδοσίας που διέπει τη ζωή μας, εκτός της έλλειψης μέτρου στις εκδηλώσεις μας, έχουμε να κάνουμε και με την αριστερά, η οποία τρέφεται και ζει από την αναταραχή, τη μανούρα, την καταστροφή.
Μη ξεχνάτε, όλοι μας τα έχουμε δει και υποστεί στο πετσί μας, ότι ακόμη και μικρές ομάδες διαδηλωτών ή πεζοπόρων «διαμαρτυρομένων», επιδιώκει ακόμη και συμπλοκές με την Αστυνομία με στόχο την…τηλεοπτική εικόνα και τις απείρου κάλλους σκηνές στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Όποιος έχει διαφορετική γνώμη, το συζητάμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου