Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

«Οι Έλληνες μέσα στα σκατά…»

Κυνικές δηλώσεις του Ντομινί Στρος Καν, κόπηκαν στο μοντάζ όσα είπε για τις επαφές του με τον Γιώργο Παπανδρέου, πριν τη κλήση του ΔΝΤ

Έξω από τα δόντια, κυνικά και χωρίς προσχήματα, ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, μιλάει για την Ελλάδα, σε εκπομπή του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου CANAL +, που θα προβληθεί την προσεχή Κυριακή και αφορά
 τη δραστηριότητά του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο σοσιαλιστής, υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας στις προσεχείς εκλογές την άνοιξη του 2012, δηλώνει επιλέξει:
|  «Οι Έλληνες βρίσκονται μέσα στα σκατά. Και μάλιστα, πολύ βαθιά…».

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας του με τον Γάλλο δημοσιογράφο αναφέρει:
«Οι Έλληνες αισθάνονται ότι τους εξαπάτησαν κι  όµως είναι εκείνοι που ''μαγείρεψαν'' τα στοιχεία και που δεν πληρώνουν φόρους».

Προσθέτει μάλιστα, µε καταγγελτικό ύφος:
«Στην Ελλάδα η απάτη πάει σύννεφο».

Σε ερώτηση τι θα συνέβαινε αν δεν είχε ζητηθεί η παρέμβαση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαντά:
«Η χώρα αυτή «θα είχε πέσει στην άβυσσο. Δυο εβδομάδες αργότερα, η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε πλέον να πληρώσει  τους δηµοσίους υπαλλήλους, οι πολίτες θα είχαν αποσύρει όλες τις καταθέσεις από τις τράπεζες. Θα είχε επέλθει πλήρης κατάρρευση».
Πάντως, ανεξαρτήτως των λεγομένων του Ντομινίκ Στρος Καν, προκαλεί πολλά ερωτηματικά η αφαίρεση από το τελικό μοντάζ της εκπομπής, όλων των αναφορών του σχετικά με τις καθοριστικές τηλεφωνικές επαφές που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου, πριν την ανακοίνωση προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Επισήμως, εδόθη η εξήγηση ότι το θέλησε ο ίδιος, με στόχο την επικέντρωση της εκπομπής με ζητήματα πέριξ της ζωής του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου