Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η Λαϊκή δεξιά αιτία της «σύγκρουσης»

Μεγάλη κουβέντα γίνεται τις τελευταίες ώρες στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τις αναφορές του Γιώργου Καρατζαφέρη για τον Φαήλο Κρανιδιώτη.
Σε συνδυασμό με την απάντηση του Αντώνη Σαμαρά, όλο και περισσότεροι στέκονται στη διένεξη και
 την αναλύουν κατά το δοκούν.
Εδώ σ’ αυτή τη διαδικτυακή γωνιά, έχουμε καταθέσει από το μεσημέρι απόψεις και θέσεις, τόσο για την διπλής ανάγνωσης απάντηση Σαμαρά (ότι, ο Φαήλος Κρανιδιώτης εκφράζει προσωπικές απόψεις), όσο και για τους «πυροβολισμούς» που δέχεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξ αιτίας της προσωπικής του σχέσης με τον γνωστό δικηγόρο.
Για να κλείσουμε το θέμα – αν και θα αναπαραχθεί σε σημαντικό βαθμό από τα φιλικά ΜΜΕ στην κυβέρνηση – θα καταθέσουμε μια προσωπική εκτίμηση.

Θεωρούμε ότι ήταν πολιτικό λάθος του Γιώργου Καρατζαφέρη η αναγωγή σε παράγοντα του τόπου, ενός στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πολύ περισσότερο, όταν αυτή έγινε από το βήμα της Βουλής, σε μια συνεδρίαση με αντικείμενο το μέλλον της Ελλάδας.
Δεν είχε κανέναν λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ να ζητά από του βήματος της Βουλής, από τον «μελλοντικό πρωθυπουργό», όπως είπε, να αποδοκιμάσει την αρθρογραφία ενός συνεργάτη του, έστω και στενού.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με τη στάση του έδειξε ότι υπολογίζει πολύ, για καθαρά κομματικούς λόγους, ένα πρόσωπο που δεν είναι καν βουλευτής, αλλά φαίνεται ότι έχει απήχηση στο σκληρό δεξιό ακροατήριο. Δηλαδή, το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται κι ο ίδιος.
Με την στάση του, κατάφερε να «νομιμοποιήσει» στη λαϊκή βάση της Νέας Δημοκρατίας τον Φαήλο Κρανιδιώτη, ο οποίος δεν ήταν αποδεκτός σε σημαντικά κομμάτια της λαϊκής δεξιάς, όχι τόσο για το …εαρινό παρελθόν του, όσο για τη συμμετοχή του στην ομάδα του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στο ΠαΣοΚ.
Εκεί ήταν, εκεί είναι το όλο θέμα.
Η περιβόητη λαϊκή δεξιά!
Κι ο Καρατζαφέρης γνωρίζει ότι όσο περισσότερους πάρει από τη συγκεκριμένη δεξαμενή η Νέα Δημοκρατία, τόσο λιγότεροι θα μείνουν για το ΛΑΟΣ…   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου