Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Σάλος με τις «αποκαλύψεις» Βοριά!

Θα μάθουμε ποτέ τι και αν συνέβη στο παιχνίδι
Μακάμπι – Ολυμπιακός;
Γνωρίζουν κάτι Μαρινάκης, Δαλούκας, Μπέος και Πιλάβιος, όπως καταγγέλλεται;

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, ο παλιός διαιτητής Σωτήρης Βοριάς, δημιούργησε αναταραχή σε κάποιους και όπως συμβαίνει
 πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις απειλείται με αγωγές και δικαστήρια.

Να πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Μετά τα διαιτητικά αίσχη της τριάδας των Ντάλτον στο Φάληρο, ο πρώην διεθνής διαιτητής και πρώην πρόεδρος ορισμού διαιτητών Σωτήρης Βοριάς, εκλήθη από τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαίδη (εκπομπή «Δίκη» στο Blue Sky) να σχολιάσει τη διαιτησία.
Ο πρώην διαιτητής, ήταν αιχμηρότατος απέναντι στον Καλόπουλο, αλλά και στον ήδη διαγραμμένο (με απαίτηση του Μαρινάκη) Δαλούκα.
Ειδικά για τον Καλόπουλο και τον Βασάρα, έκανε από μια ερώτηση, η οποία φυσικά έμεινε αναπάντητη:
Για τον Καλόπουλο:
«Να μας πει τι του είπαν τις δυο φορές που τον έδειραν και του έκαψαν το μαγαζί…».
Για τον Δαλούκα:
«Να μας πει τι του είπαν όταν βρέθηκε στην ίδια θέση με τον Καλόπουλο…».

Σε ότι αφορά τον Δαλούκα, απέναντι στον οποίο το μένος του Μαρινάκη ήταν ανεξήγητο, ο πρώην διεθνής διαιτητής είπε αυτολεξεί:
«Να έρθουν σε μια εκπομπή Μαρινάκης, Δαλούκας και Μπέος (Σ.Σ.!!!) και να μας πουν γιατί μάλωσαν, τι λεφτά χάθηκαν και για ποιον ευρωπαϊκό αγώνα. Εννοώ το Μακάμπι – Ολυμπιακός, το οποίο διηύθυνε Ιταλός διαιτητής…».

Στην ίδια εκπομπή, ο Σωτήρης Βοριάς, μίλησε και για τη σχέση Μπέου – Δαλούκα λέγοντας:
«Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Ο Δαλούκας είναι κουμπάρος του Βασάρα. Με τον Μπέο πήγαιναν κάθε μέρα βόλτα στον Βόλο. Μετά, όμως, ο Μπέος, είπε ότι είναι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου και έδιωξαν τον Δαλούκα…».
(Σ.Σ. Την περίοδο εκείνη εμφανίστηκαν ακόμη και δημοσιεύματα που αμφισβητούσαν την επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση του Δαλούκα, ενώ Μπέος και Δαλούκας έχουν φτάσει στα δικαστήρια για να λύσουν τις όποιες διαφορές τους…).

Μετά από αυτή την καταγγελία του Βοριά, κανένας από την Πολιτεία, την ΕΠΟ ή τις δικαστικές αρχές μπήκε στον κόπο να κάνει έστω και μια στοιχειώδη έρευνα για τα λεχθέντα και καταγγελλόμενα σε σχέση με «λεφτά που χάθηκαν» στον αγώνα Μακάμπι – Ολυμπιακός. 
Μια εβδομάδα μετά, ο Σωτήρης Βοριάς εμφανίστηκε πάλι στη «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαϊδη και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να…έχει επιστραφεί το ποσό που χάθηκε. (Σ.Σ. σε ποιον άραγε;)
Είπε, όμως και κάτι άλλο προχωρώντας την υπόθεση. Αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος έχει στα χέρια του ενυπόγραφη επιστολή που αναφέρει λεπτομέρειες με το τι έχει συμβεί στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά τόνισε, είναι ανοιχτός να μιλήσει με ονόματα αν τον καλέσει κάποιος εισαγγελέας, αλλά όπως χαρακτηριστικά αναρωτήθηκε: «Δεν σας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι κανένας δεν έχει παρέμβει μετά τα όσα έχουν ειπωθεί;».
(Σ.Σ. Τι έγινε τελικά στην τελευταία «θριαμβευτική» βραδιά στην Ευρώπη του Ολυμπιακού; Τι σκοπό εξυπηρετούσε το συγκεκριμένο ποσό; Ποιος το είχε δώσει, σε ποιον και με ποιο σκοπό; Τι έγινε και δεν χάθηκε, αν φυσικά δεν χάθηκε; Τι σχέση έχουν οι Δαλούκας, Μαρινάκης και Μπέος; Γιατί ο Σοφοκλής Πιλάβιος δεν έχει αποκαλύψει το περιεχόμενο αυτής της επιστολής, αν τελικά υπάρχει; Ποιος είναι αυτός που την έχει στείλει;)
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Σωτήρης Βοριάς:
 «Είπαν ότι ο Δαλούκας τιμωρήθηκε στο Άρης- Παναθηναϊκός για το παιχνίδι αυτό. Υπάρχει και επιστολή στον κύριο Πιλάβιο και μάλιστα αναλυτικά για το περιστατικό του αγώνα Μακάμπι- Ολυμπιακού που εμπλέκονται οι Μπέος, Μαρινάκης, Δαλούκας και Βασσάρας. Γιατί δεν βγάζετε τον Πιλάβιο στον αέρα; Δεν σας κάνει εντύπωση που με όλα αυτά δεν μας καλεί κανένας; Ακόμα και να μας τιμωρήσει; Να ρωτήσετε τον κύριο Πιλάβιο, εγώ μίλησα μέχρι εκεί που έπρεπε να πω. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει καθήκοντα να στηρίζει αυτές τις περιπτώσεις; Δεν υπάρχει αθλητικός εισαγγελέας να τις μεταβιβάσει; Όλοι δουλεύουν μόνο για το γραφείο τους και τον εαυτό τους. Οι τρεις αυτοί που θα φτιάξουν το ποδόσφαιρο (Μπιτσαξής, Νικητιάδης και Πιλάβιος) είναι αυτοί; Μου είπαν να πάω στο γραφείο του Πιλάβιου στο Κολωνάκι για να σταματήσω να λέω αυτά που λέω. Προτιμώ να λέω αυτά που αισθάνομαι παρά να πάρω μια θέση».
 Για τον Γκαγκάτση: «Ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε βίλες, έπαιρνε αυτοκίνητα και κέρδιζε εκατομμύρια στο στοίχημα. Κανένας δεν αφήνει την δουλειά του για μια θέση που δεν έχει λεφτά. Εγώ τον Γκαγκάτση τον χτυπούσα όταν ήταν ισχυρός, δεν αισθάνομαι καλά που μιλάω τώρα γι’ αυτόν».
 Στην συνέχεια της τηλεοπτικής εκπομπής, παρέμβαση έκαναν οι Κύρος Βασάρας και Αχιλλέας Μπέος οι οποίοι, εκτός άλλων ετοιμάζουν μηνύσεις κατά του παλιού διαιτητή Σωτήρη Βοριά.
 Από τη πλευρά του, ο Κύρος Βασσάρας, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Θα τον καλέσω εγώ να αποδείξει τα πράγματα γιατί εμένα δεν μου αρέσουν αυτά. Δεν μπορεί να λέει πράγματα χωρίς στοιχεία και θα κληθεί να τα αποδείξει στην δικαιοσύνη».
Από την πλευρά του ο Αχιλλέας Μπέος ξεκαθάρισε πως έχει δώσει ήδη εντολή να κατατεθούν αγωγές εναντίον του Βοριά. Αναλυτικά ανέφερε:
«Ήθελα να κάνω μια παρέμβαση. Πληροφορήθηκα πως ο κύριος Βοριάς έκανε κάποιες δηλώσεις. Δεν μπορεί ο κάθε πικραμένος από την διαιτησία να κάνει δηλώσεις. Αναφέρθηκε σε τέσσερα ονόματα. Τον κύριο Βασάρα αν του έχω πει τρεις φορές ένα γεια είναι ζήτημα. Τι κοινό μπορεί να έχω εγώ με την Μακάμπι τον Ολυμπιακό Πειραιώς πραγματικά με πιάνουν τα γέλια. Τι σχέση μπορεί να έχω εγώ με έναν Ιταλό διαιτητή, την Μακάμπι και τον Ολυμπιακό Πειραιώς; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Για όλα αυτά που είπε ο κύριος Βοριάς θα κληθεί να τα αποδείξει γιατί ήδη έχω πει να κατατεθούν αγωγές. Τον γνώριζα τον κύριο Δαλούκα αλλά δεν λέει τίποτα το ότι βγήκαμε μια δυο φορές. Είναι 100% συκοφαντία προς το πρόσωπό μου και πιστεύω και για τους άλλους".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου