Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σκέψεις για Λοβέρδο στην Οικονομία

Επί του πιεστηρίου

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι διαφοροποιήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου με το Μέγαρο Μαξίμου, είναι σημαντικές και ιδιαιτέρως ορατές.
Στο χθεσινό του άρθρο με τίτλο «Ας τελειώσουμε με τον λαϊκισμό της μεταπολίτευσης», σε τούτη τη διαδικτυακή γωνιά,
 οι απόψεις του είναι χαρακτηριστικές.
Παρ’ όλα αυτά, συμφώνως με ασφαλέστατες πληροφορίες, το όνομα του υπουργού Υγείας βρίσκεται στην ατζέντα του πρωθυπουργού για τον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό και μάλιστα φέρεται ως ο επικρατέστερος να διαδεχτεί τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ξεπεράσει κατά πολύ τους Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Ηλία Μόσιαλο που είχαν απασχολήσει τον Γιώργο Παπανδρέου, για το «τσαρικό» αξίωμα.
Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο της πιθανότατης επιλογής Λοβέρδου, ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός εδράζεται σε τρεις παράγοντες:
1. Στην μεγάλη δημοφιλία του υπουργού, ο οποίος είναι ο πρώτος βουλευτής της Β΄ Αθηνών, της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της Ευρώπης.
2. Στην ειλικρινή σχέση που έχει διαμορφώσει με την κοινή γνώμη και την διεισδυτικότητά του και σε άλλους πολιτικούς χώρους.
3. Στις διακριτικές αποστάσεις που κρατούσε μέχρι σήμερα από σημαντικές πτυχές του Μνημονίου, οι οποίες ασφαλώς, τον καθιστούν περισσότερο «ευπρόσδεκτο» συνομιλητή στα μάτια της κοινής γνώμης.
Πάντως, μόλις ξεκίνησαν οι διαρροές, άρχισαν και πάλι τα γνωστά πισώπλατα συντροφικά «μαχαιρώματα», κυρίως από εκείνους που θεωρούν ότι εκφράζουν το βαθύ ΠαΣοΚ και θεωρούν ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ως προερχόμενος από το εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο, δεν… εκφράζει το γνήσιο ΠαΣοΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου