Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Στα κεραμίδια κι ο Χατζηγάκης!

Γράψαμε χθες ότι στο εσωτερικό της πολυκατοικίας ακούγονται κάποιοι τριγμοί.
Δεν είναι μόνο ο καυγάς Καρατζαφέρη και Σαμαρά στη Βουλή με αιτία τον Φαήλο.
Αργά το βράδυ δημιουργήθηκε νέο ζήτημα με αφορμή ραδιοφωνική συνέντευξη του πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη.
Ο Βουλευτής Τρικάλων, ο οποίος στην κυβέρνηση Καραμανλή
 δεν είχε και την πλέον παραγωγική και αποτελεσματική θητεία, γνωστός και από τις στενές σχέσεις του με τον Γιώργο Σουφλιά και τη Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε λόγο για «φιρφιρίκους εντός της ΝΔ που καλλιεργούν κλίμα εναντίον και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και κατέθεσε την εκτίμησή του πως «το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή».
Ο Σωτήρης Χατζηγάκης υπογράμμισε την ανάγκη να στραφεί η ΝΔ προς τον «μεσαίο χώρο» προκειμένου να κερδίσει ζωτικό χώρο στο εκλογικό σώμα .
«Το γεγονός ότι ενώ καταρρέει το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει η ΝΔ είναι σίγουρα ανησυχητικό.
Γι’ αυτό και πιστεύω ότι η ΝΔ οφείλει σήμερα να αγκαλιάσει το “κέντρο”, τον λεγόμενο “μεσαίο χώρο” κάνοντας μια υπέρβαση στην πολιτική της, η οποία είναι σίγουρο πως θα υιοθετηθεί από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος» είπε.
Eν συνεχεία, εκτίμησε ότι «το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή και με δεδομένο ότι ο δικομματισμός καταρρέει είναι πολύ πιθανόν να παίξει και κεντρικό ρόλο. Έχω φιλικές σχέσεις μαζί της, σίγουρα κουβεντιάζω, όπως κουβεντιάζω και με όλους τους πολιτικούς», τόνισε.

Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις του βουλευτή έκαναν γρήγορα τον γύρο του πολιτικού κόσμου και ενόχλησαν σφοδρότατα τη Νέα Δημοκρατία.
Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι τόσο στη Βουλή, όσο και στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφόρησαν φήμες ακόμη και για καρατόμηση – διαγραφή του.
Ο δε εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης απέφυγε τα σχόλια για τον πρώην υπουργό και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απαντούσε με νόημα «Έχετε κάτι σοβαρό να με ρωτήσετε;».
Ταυτοχρόνως κύκλοι της λεωφόρου Συγγρού, στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απαντούσαν «ποιος είναι ο κ. Χατζηγάκης;».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός, θεωρώντας ότι οι διαρροές προήλθαν από τον εκπρόσωπο του κόμματος, απαντούσε «ποιος είναι ο κ. Μιχελάκης;».

Δημοσιογραφικοί κύκλοι προσκείμενοι στη «Συγγρού», ισχυριζόντουσαν αργά τη νύχτα ότι πιθανότατα πίσω από τις ενέργειες του βουλευτή Τρικάλων βρίσκεται η πικρία του από το γεγονός ότι δεν έγινε τομεάρχης στον πρόσφατο εσωκομματικό ανασχηματισμό, ενώ δεν αποκλείουν να εξωτερικεύεται έτσι και η δυσαρέσκεια του Γιώργου Σουφλιά (κουμπάρου του Σωτήρη Χατζηγάκη), με τον οποίο ουδείς από το κόμμα ασχολείται, έστω και σε τυπικό επίπεδο.
Την ίδια ώρα, οι ίδιοι κύκλοι, ισχυριζόντουσαν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να κάνει καμιά ενέργεια διαγραφής του βουλευτή, δεδομένου ότι ετοιμάζεται για αποστράτευση πολλών βουλευτών με τη μέθοδο του ηλικιακού πλαφόν.

Όλα αυτά και πολλά άλλα, δείχνουν την πραγματικότητα και συνοψίζονται στην θρυλική ατάκα της ελληνικής ταινίας:
«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου