Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Για «εκφοβισμό» μιλάει ο Παπακωνσταντίνου

Καταθέτει αγωγή
 στο «Πρώτο Θέμα»
 και τον Θέμο Αναστασιάδη

Πριν από το τριήμερο, από αυτή τη γωνίτσα άποψης και ενημέρωσης, είχαμε γράψει για «κάτι σημαντικό που κυοφορείται σε σχέση με τον Παπακωνσταντίνου» (όρα προηγούμενη ανάρτηση), σεβόμενοι δε τη δεοντολογία, αφού δεν διαθέταμε συγκεκριμένα στοιχεία δεν αναφέραμε λεπτομέρειες.
Αναφέραμε, πάντως, χαρακτηριστικά ότι η υπόθεση «αφορά πρόσωπα που απασχόλησαν αρνητικά την κοινή γνώμη πριν τις προηγούμενες εκλογές». Γράφαμε ακόμη, ότι «αν αληθεύουν όσα διαρρέονται, τότε
 καθόλου απίθανο να βρεθεί σύντομα το θέμα στα…μανταλάκια με τα πρωτοσέλιδα».

Πριν αλέκτωρ λαλήσει, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», με πρωτοσέλιδο της δημοσίευσε το… κυοφορούμενο θέμα, αναφερόμενη στις «διευκολύνσεις» που η εφημερίδα υποστηρίζει ότι παρείχε ο Υπουργός Οικονομικών στον ιδιοκτήτη εταιρείας οδικής ασφάλειας, δηλαδή την Express Service.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε «συγχωροχάρτι» στην εταιρεία για χρέη προς το δημόσιο, ενώ τονίζει ότι το χρέος του ιδιοκτήτη της εταιρείας Γ. Ραπτόπουλου αγγίζει τα 70 εκ ευρώ.
Το όλο ζήτημα – ίσως και με αφορμή την πολύχρονη διένεξη Θέμου Αναστασιάδη – Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, αφού ο ιδιοκτήτης της Express Service Γ. Ραπτόπουλος είναι κουμπάρος του δεύτερου – προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών.
Μάλιστα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, άφησε υπονοούμενα εναντίον του Θέμου Αναστασιάδη για τη γνωστή υπόθεση φοροδιαφυγής και υποστηρίζει ότι ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» επιχείρησε να τον «εκφοβίσει», με εξώδικα που είχε αποστείλει στο γραφείο του, μετά την απάντηση που είχε δώσει ο Υπουργός Οικονομικών στη Βουλή για την εκκρεμή έρευνα του ΣΔΟΕ.
Σήμερα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με ανακοίνωσή του, αφού διέψευσε τα αναγραφόμενα στη εφημερίδα, παρουσιάζοντας στοιχεία, τα οποία όπως αναφέρεται, αποδεικνύουν ότι δεν «επιχειρήθηκε» καμιά παράνομη πράξη που να ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο, τόνισε ότι θα υποβάλλει αγωγή κατά της εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμιση.
Η εφημερίδα και ο Θέμος Αναστασιάδης, από την πλευρά τους, διαρρέουν ότι επιφυλάσσονται για…τη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου