Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Αδελφομαχία στη Β’ Αθηνών;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, κυκλοφορούν όλο και περισσότερες φήμες, ως προς την μια από τις δυο περιφέρειες που σκοπεύει να εκτεθεί ως υποψήφια η Ντόρα Μπακογιάννη, όταν γίνουν εκλογές.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ως αρχηγός κόμματος, έχει δικαίωμα να εκτεθεί σε δυο περιφέρειες και μετά τις εκλογές να επιλέξει ποιας της έδρα θα κρατήσει.
Με δεδομένο ότι η πρώτη
 περιφέρεια που θα επιλέξει, θα είναι μάλλον των Χανίων, αναζητείται η δεύτερη.
Συμφώνως λοιπόν με τις φήμες, η Ντόρα Μπακογιάνννη, έχει ως στρατηγική στόχευση τη μετακόμισή της από την Α΄ στη Β΄ περιφέρεια Αθηνών, δεδομένου ότι σύμβουλοί της εκτιμούν ότι εκεί θα μπορέσει να αντλήσει προσωπικά περισσότερες ψήφους για το κόμμα της.

Όμως, στη Β΄ Αθηνών, πολιτεύεται, από το 2004, και εκλέγεται ο αδελφός της Κυριάκος και μοιραία θα υπάρξει για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία αδελφομαχία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από τις ψήφους που πρόσκεινται στην οικογένειά του, κι ευρύτερες δυνάμεις, ενώ η θέση του στη Νέα Δημοκρατία είναι ενισχυμένη, τόσο από την απ’ ευθείας γραμμή που διατηρεί με τον Αντώνη Σαμαρά, όσο κι απ’ την γενικότερη στάση του.
Δύσκολα, λοιπόν, το «πελατολόγιο» του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα αποσπαστεί από εκείνον, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη θέση της αδελφής του.
Από την άλλη πλευρά, όσοι γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία της Β΄ Αθηνών, εκτιμούν ότι είναι η περιφέρεια που δίνει κυβέρνηση, κυρίως με την πολυμορφία κοινωνικών δυνάμεων που ψηφίζουν σ’ αυτή. Επιπλέον, εκεί κατά κόρον ψηφίζουν οι κρίσιμες μάζες ψηφοφόρων που δεν είναι απολύτως προσηλωμένες σε κάποιο από τα δυο κόμματα εξουσίας, περιπλανώμενες από το ένα στο άλλο, αναλόγως ηγεσιών και ιδεολογικών τάσεων των κομμάτων.
Δεν πρέπει να παραβλέπεται, ότι όταν η Νέα Δημοκρατία δημιούργησε κοινωνικές συμμαχίες στη Β΄ Αθηνών, ανήλθε στην εξουσία, στηριζόμενοι, κυρίως, από μετριοπαθείς ψηφοφόρους.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου